ΕΛΛΑΔΑ

«Άρχισα να ουρλιάζω, να τον κλωτσάω, δε σταματούσε...» κατέθεσε ηθοποιός στη δίκη του σκηνοθέτη

«Άρχισα να ουρλιάζω, να τον κλωτσάω, δε σταματούσε...» κατέθεσε ηθοποιός στη δίκη του σκηνοθέτη
ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI

Με την κατάθεση της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου, άρχισε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με κατηγορούμενο τον σκηνοθέτη της γνωστής τηλεοπτικής σειράς «Σασμός» Κώστα Κωστόπουλου, τον οποίο καταγγέλλει για τον βιασμό της, τον Ιούνιο 2010.

Η καταγγέλλουσα περιέγραψε ότι είχε βγει για φαγητό με τον σκηνοθέτη ελπίζοντας σε μία επαγγελματική συνεργασία. Όπως είπε κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μιλούσαν, έπιναν και κάποια στιγμή άρχισε να έχει έντονη ζαλάδα.

«Η πρώτη εικόνα που έχω είναι στο αμάξι του κ. Κωστόπουλου, με αυτόν να βρίσκεται από πάνω μου και να ασκεί τη γενετήσια πράξη χωρίς τη συγκατάθεση τη δική μου» κατέθεσε η ηθοποιός.


Πρόεδρος: Πόσο είχατε πιει εσείς;

Καταγγέλλουσα: Μπορεί και ένα μπουκάλι. Συνέχεια με παρότρυνε να πίνω. Ένιωσα μια έντονη ζάλη.

Η ίδια περιέγραψε πως εκείνη τη στιγμή άρχισε να ουρλιάζει.

«Άρχισα να ουρλιάζω, να τον κλωτσάω, δε σταματούσε στην αρχή, αναγκάστηκε να σηκωθεί από πάνω μου κάποια στιγμή. Εγώ ήμουν έντρομη, ούρλιαζα. Δε ξέρω που ήταν αυτό το μέρος. Ήταν είναι ένα απόμερο σκοτεινό μέρος, ένα πάρκιγκ» κατέθεσε η καταγγέλλουσα.


Η ηθοποιός τόνισε πως ήταν σε κατάσταση σοκ και ζήτησε από τον σκηνοθέτη να την πάει στους φίλους της. «Σκέφτηκα να βγω από το αμάξι, αλλά φοβήθηκα ότι αυτό θα ήταν χειρότερο. Στην κατάσταση που βρισκόμουν δεν μπορούσα να φύγω. Ήμουν στην ανάγκη του, τον παρακάλεσα να με πάει στο Ακρωτήρι. Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, εγώ του ούρλιαζα και έκλαιγα, του φώναζα «γιατί μου το ‘κανες αυτό;», «γιατί σε εμένα;», αυτός δεν γύρισε να με κοιτάξει…» κατέθεσε.

Πρόεδρος: Ούτε ζήτησε συγνώμη, ούτε τίποτα;

Μάρτυρας: Όχι, τίποτα.

Η καταγγέλλουσα είπε πως φοβήθηκε να καταγγείλει τον σκηνοθέτη.

Εισαγγελέας: Δεν τον φοβόσασταν τον κ. κατηγορούμενο, πηγαίνοντας στο Ακρωτήρι;

Μάρτυρας: Ναι τον φοβόμουν.

Εισαγγελέας: Ο κατηγορούμενος είναι σαν λιοντάρι εκείνη τη στιγμή…. δεν φοβάστε το λιοντάρι;

Μάρτυρας: Το φοβόμουν το λιοντάρι βέβαια…

Εισαγγελέας: Πήγατε να εξεταστείτε σε κάποιο γυναικολόγο;

Μάρτυρας: Όχι δεν πήγα.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, το ίδιο βράδυ στενός συνεργάτης του καταγγελόμενου σκηνοθέτη της τηλεφώνησε, θέλοντας να διερευνήσει τις προθέσεις της.

Συνήγορος Υπεράσπισης: Γιατί δεν στέλνετε ένα μήνυμα στην κυρία Δρακάκη (σ.σ φίλη της καταγγέλλουσας) «κάτι μου συνέβη, περιμένε με, θέλω να φύγουμε»…

Μάρτυρας: Ούρλιαζα και έτρεμα. Τι να πω... «με βίασε» από τη στιγμή που ήθελα να το αποκρύψω; Ήμουν σε κατάσταση σοκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ