ΕΛΛΑΔΑ

Βέροια: Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία από το τροχαίο δυστύχημα με τις δύο νεκρές γυναίκες

Βέροια: Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία από το τροχαίο δυστύχημα με τις δύο νεκρές γυναίκες

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του χωριού Πατρίδα Βέροιας από την είδηση του τροχαίου δυστηχήματος που σημειώθηκε το σήμερα το πρωί (Δευτέρα 1/4) στο οποίο σκοτώθηκαν δύο γυναίκες, 20 και 68 ετών που περίμεναν στη στάση του λεωφορείου, όταν οδηγός αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω τους.

Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 9 το πρωί στο 6ο χλμ. Επαρχιακής Οδού Βέροιας-Σκύδρας, στο ύψος του γηπέδου.

troxaio-patrida.jpg

inveria.gr

Σύμφωνα με δημοσίευμα του inveria.gr, το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο με οδηγό κάτοικο Νάουσας, με κατεύθυνση από Βέροια προς Νάουσα, στο ύψος του γηπέδου, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε επάνω στο στέγαστρο στάσης λεωφορείων. Στο σημείο περίμεναν τη συγκοινωνία δυο γυναίκες, τις οποίες και παρέσυρε.

Μάλιστα από τη σφοδρότατη σύγκρουση, η μια γυναίκα, 60 ετών περίπου, απογειώθηκε κυριολεκτικά και περνώντας ανάμεσα από την πέργκολα παρακείμενης κατοικίας, προσγειώθηκε στο τσιμέντο της αυλής.

Ήταν τόσο δυνατός ο θόρυβος της σύγκρουσης που κόσμος πετάχτηκε από τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους.

Μια γυναίκα, στο σπίτι της οποίας κατέληξε το ΙΧ, εντόπισε, λίγα μέτρα πιο πέρα, βαριά τραυματισμένη, την 68χρονη, η οποία δεν είχε σφυγμό. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά κατέληξε.

Χωρίς τις αισθήσεις της βρέθηκε και η 20χρονη, η οποία τις ανέκτησε λίγο αργότερα, όταν έλαβε τις πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όμως, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληρογορίες, η γυναίκα ήταν κάτοικος Πατρίδας. Η κοπέλα, αλβανικής καταγωγής, ήταν από τους Γαλατάδες Πέλλας, αλλά έμενε στην Πατρίδα αυτό το διάστημα, για να παρέχει βοήθεια σε συγγενικό της πρόσωπο.

Ο 60χρονος οδηγός του αυτοκινήτου απεγκλωβίστηκε από το παράθυρο του οδηγού, έχοντας τις αισθήσεις του και τραυματισμένος στο πρόσωπο. Επικαλέστηκε αδιαθεσία και λόγω αυτής, διατείνεται ότι έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με συνέπεια να περάσει στο αντίθετο ρεύμα και να προκαλέσει το ατύχημα.

Τα ακριβή αίτια διερευνά η Τροχαία Βέροιας η οποία βρίσκεται στο σημείο. Στο σημείο κατέφθασε και δύναμη της Πυροσβεστικής.

Σοκάρει η περιγραφή του προέδρου του χωριού

Ο πρόεδρος του χωριού Πατρίδα Βέροιας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha τόνισε ότι είναι μια μαύρη μέρα για το χωριό και υυποστήριξε ότι ο δρόμος είναι επικίνδυνος και τρέχουν πολύ.

«Ψάχναμε την κυρία να βρούμε πού ήταν και στα 25 μέτρα μακριά. Εφυγε πάνω από τα κάγκελα, πέρασε την πέργκολα και έπεσε 25 μέτρα μακριά», είπε για την 68χρονη γυναίκα που έχασε τη ζωή στης στο τροχαίο.

«Το μπαμ που ακούσαμε νομίσαμε ότι έγινε σεισμός», ανέφερε κάτοικος σπιτιού της περιοχής. «Εσπασε το τσιμεντένιο, έσπασε την στάση, πέταξε τη γυναίκα στο βάθος», προσέθεσε.

«Το κακό είναι ότι πάνε όλοι με 100 μέσα στο χωριό», ανέφερε άλλος κάτοικος.

«Είχε έρθει από τα Γιαννιτσά στο χωριό για να δει τη θεία της που θα έκανε ένα χειρουργείο. Περίμενε στη στάση για να πάρει το λεωφορείο για να πάει στο νοσοκομείο», ανέφεραν συμμαθητές της από το ΤΕΙ. Η 20χρονη σπούδαζε νοσηλευτική. «Το έμαθε πριν μια ώρα, την έπαιρνα τηλέφωνο και δεν το σήκωνε, δεν πήγαινε το μυαλό μου. Ηταν το καλύτερο κορίτσι», πρόσθεσε.

Συγκλονιστικές είναι και οι μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής για το συμβάν στο veriotis.gr.

«Κατεβήκαμε κάτω και είδαμε τι έγινε. Ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος, λέμε έγινε κανένας σεισμός; Δεν υπάρχουν λόγια, τι να πούμε. Χάσαμε μια νεότατη γειτόνισσά μας. Είδα το αμάξι στην αυλή μου και τη γυναίκα να έχει πεταχτεί στα 25 μέτρα. Το κορίτσι δεν το είδα καθόλου. Περίμεναν και οι δύο να πάνε στη Βέροια. Ο οδηγός είπε ότι ζαλίστηκε» είπε κάτοικος, περιγράφοντας τις σοκαριστικές εικόνες που αντίκρισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ