ΕΛΛΑΔΑ

Αφρικανική σκόνη: Σήμερα η πιο δύσκολη μέρα, λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Αφρικανική σκόνη: Σήμερα η πιο δύσκολη μέρα, λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Θολό τοπίο στην παραλία της Θεσσαλονίκης από την Αφρικανική σκόνη

Eurokinissi(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/MOTIONTEAM)

Ως την πιο δύσκολη μέρα, λόγω του κύματος της αφρικανικής σκόνης που έχει ενσκήψει τα τελευταία 24ωρα στην χώρα μας, χαρακτηρίζει την σημερινή Τρίτη 2 Απριλίου, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Η πιο δύσκολη μέρα αυτού του κύματος αφρικανικής σκόνης» είναι η σημερινή, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, η αφρικανική σκόνη μαζί με τη γύρη κάνει «πιο βαριά την ατμόσφαιρα». Σύμφωνα με την πρόγνωσή του «από σήμερα το απόγευμα μέχρι αύριο θα αρχίσει να υποχωρεί αυτό το κύμα. Να εκτονώνεται αυτό το σημαντικό κύμα σκόνης».

Μαρουσάκης: Δεν αναμένουμε άλλο κύμα αφρικανικής σκόνης αυτή την εβδομάδα

Ο κ. Μαρουσάκης τόνισε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν αναμένεται ανάλογο κύμα αφρικανικής σκόνης.

«Προς την ανατολική και νότια Ελλάδα για ένα ακόμη 24ωρο θα προσεγγίσουμε τους 29-30 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά και τα βόρεια πέφτει λίγο η θερμοκρασία, εκεί προς τη δυτική Ελλάδα 26 βαθμοί, στη βόρεια 28 και αυτό οφείλεται στον δυτικό άνεμο, ο οποίος θα απασχολεί πολλές περιοχές της χώρας για να απομακρύνει την αφρικανική σκόνη και να λειτουργήσει ως καταβάτης για τα πιο ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα που περιμένουμε πιο υψηλές θερμοκρασιακές τιμές», είπε ο κ. Μαρουσάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ