ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Το ιστορικό βίας και η τραγική αμέλεια που οδήγησε στη δολοφονία

Άγιοι Ανάργυροι: Το ιστορικό βίας και η τραγική αμέλεια που οδήγησε στη δολοφονία

Το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων

ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η διαχείριση της υπόθεσηςτης εν ψυχρώ δολοφονία της 28χρονης γυναίκας από τον πρώην σύντροφό της, έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων 

Όπως έγινε γνωστό ο δράστης δεν ήταν η πρώτη φορά που εμφάνισε επιθετική συμπεριφορά απέναντι στην πρώην σύντροφό του. Το 2020 μάλιστα το θύμα είχε καταθέσει μήνυση για βιαιοπραγία και βιασμό, ενώ επιπλέον είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα.

zevgari agioi anargyroi

Ο δράστης και το θύμα της δολοφονίας στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων

INTIME NEWS

Σύμφωνα με το OPEN, η κοπέλα πήγε στο αστυνομικό τμήμα μαζί με έναν φίλο της για να καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της. Εκεί, ενώ ζήτησε προστασία η αξιωματικός υπηρεσίας φέρεται ότι της είπε πως δεν υπάρχει διαθέσιμο περιπολικό. Το ερώτημα που τίθεται είναι το γιατί δεν ζητήθηκε η συνδρομή της Άμεσης Δράσης, σε μια υπόθεση που έχει τέτοιο βαρύ ιστορικό. Και αυτό είναι κάτι που διερευνά η ΕΔΕ που διατάχθηκε από την ηγεσία της Αστυνομίας.

Η κοπέλα έφυγε από το αστυνομικό τμήμα, είδε τον πρώην σύντροφο της να την περιμένει και κάλεσε, λίγα μέτρα από το αστυνομικό τμήμα το 100. Ουσιαστικά η δολοφονία έγινε την ώρα που συνομιλούσε με την τηλεφωνήτρια του κέντρου.

Η εξέλιξη του τραγικού περιστατικού αναδεικνύει σοβαρές παραλείψεις και ελλείμματα και σίγουρα δεν εμπεδώνει κανένα αίσθημα ασφάλειας για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Η Πολιτεία καλεί τα θύματα να καταγγέλουν απειλές και επιθετικές συμπεριφορές στην Αστυνομία, αλλά όταν τα θύματα καταφεύγουν εκεί, ουσιαστικά μένουν απροστάτευτα από τραγικές αμέλειες.

Η έρευνα της Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα της θα είναι ενδιαφέροντα όχι μόνο για ενδεχόμενες πειθαρχικές αποφάσεις, αλλά και κοινωνικά, καθώς είναι αναγκαίο να αποκατασταθεί το αίσθημα εμπιστοσύνης των θυμάτων στις Αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ