ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ανάργυροι: «Έπεσε πάνω της και την χτυπούσε με μαχαίρι» - Η κατάθεση του φίλου της 28χρονης

Άγιοι Ανάργυροι: «Έπεσε πάνω της και την χτυπούσε με μαχαίρι» - Η κατάθεση του φίλου της 28χρονης

Φωτογραφίες του θύματος της δολοφονίας έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων

INTIME NEWS

Συγκλονιστικές περιγραφές για όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας έξω από το Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων, όπου δολοφονήθηκε η 28χρονη Κυριακή από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της δίνει στην κατάθεσή του, την οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece, ο φίλος του θύματος που την συνόδευε. 

«Έπεσε με άλμα επάνω της και άρχισε να την χτυπάει με μαχαίρι» αναφέρει μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του.

«Εγώ αιφνιδιάστηκα και άρχισα να φωνάζω, αλλά εντός λόγων δευτερολέπτων η Κυριακή είχε πέσει αιμόφυρτη κάτω μαζί με τον δράστη, ενώ ο δράστης παρόλο που ήταν κάτω δεν άφηνε το μαχαίρι και θυμάμαι έναν αστυνομικό που ήρθε και το κλώτσησε παραπέρα για να μην το κρατάει ο δράστης», προσθέτει.

«Μόλις βγήκε από το γραφείο η Κυριακή, μου είπε ότι της είπαν οι Αστυνομικοί να κάνει μήνυση, πλην όμως αυτή δεν ήθελε και ότι θα έπαιρνε τηλ. το 100 για να την συνοδεύσουν Αστυνομικοί στο σπίτι της» λέει ο φίλος του θύματος.

«Όταν κατεβήκαμε κάτω, στον δρόμο, πήρε το 100 τηλέφωνο και έλεγε το περιστατικό, δηλαδή ότι είναι ο πρώην φίλος της έξω από το σπίτι, ενώ έλεγε και που βρισκόμαστε ακριβώς, εκτιμώντας εγώ ότι το έλεγε κατόπιν ερωτήσεων των αστυνομικών από το τηλέφωνο» ανέφερε.

Αναλυτικά το κείμενο της κατάθεσης

Από το 2013-2014 έως και 2018-2019, ήμουν σε σχέση με την Κυριακή. Είχαμε χωρίσει πάρα πολύ καιρό όπως σας είπα και δεν είχαμε επικοινωνήσει από τότε. Την 25-3-2024, μέσω facebook και από το προφίλ της μου έστειλε μήνυμα χαιρετισμού στο δικό μου προφίλ.

Συνομιλήσαμε καθώς είχαμε να τα πούμε αρκετό καιρό βρεθήκαμε την 29-3-2024 στις 19:30-20:00 σε μια καφετέρια στους Αγίου Αναργύρους. Εκεί μου είπε ότι είναι χωρισμένη από την σχέση της εδώ και 2 μήνες, γιατί δεν περνούσε καλά. Από ότι μου είπε, όσο ήταν στην σχέση της διέμενε στο Αιγάλεω και τώρα διαμένει στην Νέα Χαλκηδόνα. Το Σάββατο ξαναβρεθήκαμε και πήγαμε σε μία καφετέρια στην Νέα Φιλαδέλφεια, στις 19:30 -20:00 της 30/3/2024.

Εκεί μου είπε ότι του είχε κάνει μήνυση και την είχε ανακαλέσει. Ξαναβρεθήκαμε σήμερα κατά το απόγευμα και κατά τις 19:30-20:00, πήγαμε για καφέ σε καφετέρια στην Φυλή (Χασιά), όπου καθίσαμε περίπου μέχρι τις 21:30. Κατόπιν την κατέβασα προς το σπίτι με το αυτοκίνητό μου, όπου λίγο πριν την αφήσω είδα έξω από ένα σύμπλεγμα κατοικιών, όπου διέμενε η Κυριακή, χωρίς να ξέρω που ακριβώς, ένα άνδρα με μία άσπρη μοτοσυκλέτα.

Μόλις τον είδε η Κυριακή μου φώναξε να φύγουμε, γιατί ήταν ο παλιός της δεσμός και τον φοβόταν. Της είπα να πάμε στο Α.Τ. να αναφέρει το γεγονός και ήρθαμε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, διότι αυτό θυμόμουν, εδώ κοντά στην περιοχή. Στάθμευσα το αμάξι μου, όπισθεν του κτιρίου του Τμήματος και ανεβήκαμε μαζί επάνω στον πρώτο όροφο, όπου βρίσκεται το Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων. Η Κυριακή μου ζήτησε να κάτσω έξω από το γραφείο του Αξ. Υπ. Διότι ήθελε να μπει μόνη και μου είπε να περιμένω. Όσο βρισκόταν στο γραφείο του Αξ. Υπ., όπου μίλαγε με κάποιες γυναίκες Αστυνομικούς, εγώ δεν άκουγα όλη την συζήτηση, αλλά κατάλαβα από τα λίγα που μπορούσα να ακούσω, ότι οι Αστυνομικοί την προέτρεπαν να κάνει μήνυση, αλλά η Κυριακή έλεγε ότι δεν τον φοβάται και δεν ήθελε να κάνει μήνυση.

Μόλις βγήκε από το γραφείο η Κυριακή, μου είπε ότι της είπαν οι Αστυνομικοί να κάνει μήνυση, πλην όμως αυτή δεν ήθελε και ότι θα έπαιρνε τηλ. Το 100 για να την συνοδεύσουν Αστυνομικοί στο σπίτι της. Όταν κατεβήκαμε κάτω, στον δρόμο, πήρε το 100 τηλέφωνο και έλεγε το περιστατικό, δηλαδή ότι είναι ο πρώην φίλος της έξω από το σπίτι, ενώ έλεγε και που βρισκόμαστε ακριβώς, εκτιμώντας εγώ ότι το έλεγε κατόπιν ερωτήσεων των αστυνομικών από το τηλέφωνο.

Όταν φθάσαμε σε ένα σημείο όπου είναι σταθμευμένα κάποια μηχανάκια, ξαφνικά η Κυριακή, ενώ μιλούσε ακόμα στο τηλέφωνο, ανέστρεψε πλάτη. Ασυναίσθητα ανέστρεψα και εγώ, αλλά δεν κάναμε πολλά βήματα και τότε ένας άνδρας έπεσε με άλμα επάνω της και άρχισε να την χτυπάει με μαχαίρι. Εγώ αιφνιδιάστηκα και άρχισα να φωνάζω, αλλά εντός λόγων δευτερολέπτων η Κυριακή είχε πέσει αιμόφυρτη κάτω μαζί με τον δράστη, ενώ ο δράστης παρόλο που ήταν κάτω δεν άφηνε το μαχαίρι και θυμάμαι έναν αστυνομικό που ήρθε και το κλώτσησε παραπέρα για να μην το κρατάει ο δράστης.

Όταν συνήλθα λίγο είδα την Κυριακή, χωρίς τις αισθήσεις της, μπρούμητα, στο πεζοδρόμιο και αυτός πεσμένος πλάγια με την Κυριακή μέσα στα αίματα. Τα έχασα δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω πως έγινε.

«Πώς βρέθηκε ο δράστης μπροστά σας, ενώ τον είχατε αφήσει στην Νέα Χαλκηδόνα, έξω από το σπίτι της Κυριακής» ρωτήθηκε.

«Θεωρώ ότι αυτός κινούμενος με μηχανή μας ακολουθούσε, χωρίς να τον καταλάβουμε» απάντησε ο φίλος του θύματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ