ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Το σχέδιο Χρυσοχοΐδη για την ΕΛ.ΑΣ. μετά τη δολοφονία της 28χρονης

Άγιοι Ανάργυροι: Το σχέδιο Χρυσοχοΐδη για την ΕΛ.ΑΣ. μετά τη δολοφονία της 28χρονης

Το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων έξω από το οποίο δολοφονήθηκε η 28χρονη

INTIME NEWS / ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Σε σχέδιο για την προστασία των γυναικών που καταφεύγουν στην Αστυνομία καθώς βρίσκονται σε κίνδυνο, προχωράει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να σκέφτεται ποιες θα είναι οι πρώτες κινήσεις της ΕΛ.ΑΣ., στον απόηχο της δολοφονίας της 28χρονης έξω από το Α/Τ των Αγίων Αναργύρων. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Mega, αύριο θα γίνει μια διαδικτυακή σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρισοχοΐδη, του αρχηγού της Αστυνομίας και επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ.

Βασικό ζητούμενο είναι το επόμενο χρονικό διάστημα να παρουσιαστεί ένα σύνολο οδηγιών για το τι θα πρέπει να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Επιπλέον φαίνεται να έχει αποφασιστεί ότι ένας καταγγέλλων για οικογενειακή βία θα κρατείται σε ασφαλή χώρο μέχρι να εντοπιστεί το πρόσωπο που απειλεί το θύμα.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, το σχέδιο προβλέπει όταν μια γυναίκα καταγγέλλει ότι κινδυνεύει, θα κρατείται σε ασφαλή χώρο στο Αστυνομικό Τμήμα ή σε άλλον χώρο, όπως ξενώνας ασφαλείας.

Η γυναίκα θα μένει στον συγκεκριμένο χώρο μέχρι να εντοπιστεί αυτός που την απειλεί. Στόχος είναι να εντοπιστεί ο θύτης και να προστατευθεί το άτομο που είναι προς απειλή.

Προφυλακιστέος ο 39χρονος για τη δολοφονία της 28χρονης

Στο μεταξύ, προφυλακίστηκε, όπως αναμενόταν, ο δολοφόνος της 28χρονης Κυριακής. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης (4/4), ο 39χρονος οδηγήθηκε στο ανακριτικό γραφείο, έχοντας τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, φορώντας αλεξίσφαιρο, φόρμες και παντόφλες.

Ο κατηγορούμενος, συνοδευόταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη και έμοιαζε ήρεμος ενώ το κεφάλι του ήταν τυλιγμένο με γάζες, προφανώς λόγω του αυτοτραυματισμού του. Σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε σύντομη απολογία στην ανακρίτρια ενώπιον της οποίας φέρεται να υποστήριξε: «Δεν θυμάμαι τι έχει γίνει. Σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συνήγοροι του 39χρονου παρουσίασαν αρκετά έγγραφα που πιστοποιούν τα ψυχολογικά προβλήματα του δολοφόνου, στοιχείο που ανέφερε και από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του ζητώντας να μεταφερθεί σε ψυχιατρική δομή των φυλακών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου προσήλθε στην δικαστική λειτουργό με υπόμνημα στο οποίο επικαλείται χρόνια ψυχικά νοσήματα με τουλάχιστον πέντε νοσηλείες στο πρόσφατο παρελθόν.

Στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού ο 39χρονος

Η υπεράσπιση φαίνεται διατεθειμένη να αιτηθεί από την ανακρίτρια την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στον 39χρονο. Ο δράστης αναμένεται να οδηγηθεί στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού.

Σε βάρος του 39χρονου δράστη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία και προμήθεια- κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δική του χρήση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ