ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη: Απολογούνται σήμερα οι δύο βρεφονηπιοκόμοι που έκλειναν τα παιδιά σε αποθήκη

Αλεξανδρούπολη: Απολογούνται σήμερα οι δύο βρεφονηπιοκόμοι που έκλειναν τα παιδιά σε αποθήκη

Βρεφονηπιακός σταθμός (φωτογραφία αρχείου)

UNSPLASH

Σε απολογία καλούνται σήμερα οι δύο βρεφονηπιοκόμοι που έκλειναν τα παιδιά σε αποθήκη, όπως αποκαλύφθηκε μετά τις καταγγελίες γονέων, την ώρα που ο δήμαρχος έδωσε εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ και οι δύο υπάλληλοι απομακρύνθηκαν από τη θέση τους. 

Η αποκάλυψη έγινε πριν λίγες ημέρες όταν ο πατέρας ενός 3χρονου κοριτσιού έπαιζε με την κόρη του και αυτή κρατώντας την κούκλα της είπε: «Θα σε κλείσω στο αποθηκάκι, θα σβήσω τα φώτα και θα τραβήξω τον σύρτη».

Ο πατέρας ξαφνιασμένος με τα λόγια της κόρης του την ρώτησε τι είναι αυτά που λέει και αν τα έχει ακούσει κάπου. Η μικρή τότε απάντησε: «Έτσι μας κάνει η κυρία».

Οι γονείς του παιδιού την επόμενη ημέρα το πρωί πήγαν στον παιδικό σταθμό προκειμένου να μιλήσουν με την συγκεκριμένη δασκάλα. Όπως και έγινε, της ανέφεραν το περιστατικό και την ρώτησαν αν ισχύει κάτι τέτοιο. Προς μεγάλη τους έκπληξη η παιδαγωγός το επιβεβαίωσε λέγοντας ότι τα παιδιά μπαίνουν στον συγκεκριμένο χώρο για να «ηρεμήσουν».

Οι δύο γονείς σε κατάσταση σοκ έφυγαν από το σχολείο και επικοινώνησαν με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη καθώς πρόκειται για έναν δημοτικό παιδικό σταθμό. Ο δήμαρχος από την πρώτη στιγμή, τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα τους, δεν θα υπάρχει καμία συγκάλυψη και θα κινηθούν όλες οι διαδικασίες προκειμένου η συγκεκριμένη δασκάλα να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά της, όπως και έγινε.

Όταν ενημερώθηκαν οι υπόλοιποι γονείς για τα όσα συμβαίνουν στο συγκεκριμένο τμήμα «άνοιξε ο ασκός του Αιόλου».

«Η δασκάλα έβαζε τα παιδιά όταν ήταν ζωηρά στο αποθηκάκι για να ηρεμήσουν»

Η μητέρα της μικρής, μίλησε για τα όσα πέρασε το παιδί της: «Η κόρη μου πήρε την κούκλα της και ήθελε να τη βάλει τιμωρία στο αποθηκάκι. Η δασκάλα δεν το αρνήθηκε και είπε ότι μπαίνουν στο αποθηκάκι για να ηρεμήσουν. Το παιδί μου ξυπνούσε κατά τη διάρκεια του ύπνου του και έλεγε δεν θέλω να πάω στο σχολείο. Κάποια άλλα παιδιά έκαναν λόγο για σκοτεινό μέρος. Η δασκάλα έχει απομακρυνθεί από τη θέση της και περιμένουμε να έρθουν καινούργιες δασκάλες».

Τι απαντά ο αντιδήμαρχος για την παιδαγωγό που έκλεινε τα παιδιά σε αποθήκη

Ο Ηλίας Δαστερίδης, αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης δήλωσε: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε τέτοιες πρακτικές. Έχουν δρομολογηθεί όλα όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Η παιδαγωγός παραδέχθηκε την πράξη της. Θα προσλάβουμε νέο προσωπικό για να λειτουργήσει το τμήμα εύρυθμα».

Η ανακοίνωση του δήμου Αλεξανδρούπολης

Ο δήμος Αλεξανδρούπολης σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής: «Τα όσα αναφέρονται σε ρεπορτάζ ηλεκτρονικής ιστοσελίδας για περιστατικά που συνέβησαν σε παιδικό σταθμό της πόλης μας, αποτελούν αντικείμενο ένορκης διοικητικής εξέτασης. Η Διεύθυνση Παιδικής Φροντίδας και Παιδείας του Δήμου Αλεξανδρούπολης ερευνά ήδη τις καταγγελίες για τις απαράδεκτες αντιπαιδαγωγικές μεθόδους και συμπεριφορές συγκεκριμένων εργαζομένων. Η διαδικασία απορρήτου χαρακτήρα βρίσκεται σε εξέλιξη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ