ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Απομονωμένος και φρουρούμενος στο Τζάνειο ο 39χρονος δολοφόνος

Άγιοι Ανάργυροι: Απομονωμένος και φρουρούμενος στο Τζάνειο ο 39χρονος δολοφόνος

Φωτογραφίες του θύματος με τον 39χρονο δράστη και πρώην σύντροφό της

INTIME NEWS / ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες φρουρείται ο δολοφόνος της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους στο «Τζάνειο» νοσοκομείο, στο οποίο μεταφέρθηκε μετά το εξιτήριο που πήρε από το «Αττικόν», όπου νοσηλεύθηκε κατόπιν απόπειρας αυτοκτονίας που έκανε, έδωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Παλαιοκαρίτης για τον 39χρονο, «φυλάσσεται με ισχυρή δύναμη δικιά μας, όχι από αστυνομικούς. Συνήθως κρατούμενοι σε νοσηλεία φυλάσσονται από δύο άτομα. Εδώ απασχολούνται περισσότεροι. Συγκεκριμένα ο αριθμός τους είναι τέσσερις».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σε κάθε νοσοκομείο της χώρας που είναι κοντά σε σωφρονιστικό κατάστημα πρέπει να υπάρχει ειδικός θάλαμος νοσηλείας κρατουμένων. Πρόκειται για έναν ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο που έχει λιγότερα πράγματα από ό,τι ένας συνηθισμένος ώστε να υπάρχει ασφάλεια και για τον κρατούμενο και για εμάς».

«Στους ειδικούς θαλάμους αυτούς υπάρχει χώρος έξω από αυτόν όπου βρίσκονται όσοι τον φυλάσσουν. Υπάρχει συνεχής οπτική επαφή από ένα τζάμι από το οποίο παρακολουθείται συνεχώς ο κρατούμενος εκτός από όταν πάει τουαλέτα» συμπλήρωσε ο κ. Παλαιοκαρίτης στον ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς, τέλος, για την κατάσταση της υγείας του 39χρονου, απάντησε ότι «είναι ένας ασθενής κρατούμενος που βγήκε από την Εντατική με ό,τι λέει αυτό. Οπότε δεν είναι και στα καλύτερά του, δεν σηκώνεται εύκολα, δεν είναι ενεργητικός».

Εμπλοκή με το εξιτήριο του δολοφόνου - Γιατί δεν τον δέχτηκαν στον Κορυδαλλό

Σημειώνεται ότι πρωτοφανή περιστατικά εκτυλίχθηκαν την Τρίτη (9/4) γύρω από την μεταγωγή του 39χρονου δολοφόνου στην υπόθεση των Αγίων Αναργύρων, καθώς από το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα δεν είχε αποφασιστεί πού θα μεταφερθεί. Χαρακτηριστικό ήταν ότι το ΕΚΑΒ είχε σταθμεύσει στην είσοδο των φυλακών Κορυδαλλού αναμένοντας τη νεότερη οδηγία.

Συγκεκριμένα, ο δράστης της δολοφονίας της 28χρονης το μεσημέρι πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Αττικόν, όπου νοσηλεύθηκε μετά από απόπειρα αυτοκτονίας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε υπό ισχυρή αστυνομική δύναμη προσωρινά στον Κορυδαλλό.

Ωστόσοσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το νοσοκομείο Κορυδαλλού δήλωσε ότι δεν μπορεί να αναλάβει ασθενή που μόλις βγήκε από τη ΜΕΘ καθώς δεν διαθέτει μόνιτορ. Μετά από αναμονή για να βρεθεί εφημερεύον νοσοκομείο που θα διακομιστεί, τελικά αποφασίστηκε ο δράστης να επιστρέψει στο «Αττικόν», ενώ κατόπιν εντολής εισαγγελέα μεταφέρθηκε στο Τζάνειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το OPEN, οι φυλακές Κορυδαλλού δεν δέχθηκαν τον δράστη γιατί αφενός υπήρχε ο φόβος να προβεί σε νέο αυτοτραυματισμό και αφετέρου, για να αποφευχθούν επεισόδια βίας επειδή δεν θα ήταν μόνος σε θάλαμο νοσηλείας στις φυλακές.

Την περασμένη Κυριακή, ο ίδιος αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του δια απαγχονισμού, χρησιμοποιώντας τις γάζες που είχαν τοποθετήσει οι γιατροί στο κεφάλι του.

«Έκανε αυτοτραυματισμούς»

Γιατρός που στο παρελθόν είχε κουράρει τραύματα του 39χρονου, μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης (9/4) στο MEGA, όπου ανέφερε: «Έκανε τραυματισμούς, αυτοτραυματισμούς. Αν θυμάμαι καλά, αυτό που ήρθε σε εμένα ήταν κάτι στο χέρι του. Κάτι είχε κάνει και με πήρε ο πατέρας του και τον βοήθησε. Ας πούμε ότι έριχνε μία γροθιά στο παράθυρο και τραυματιζόταν. Νομίζω μία τέτοια περίπτωση ήταν που ήμασταν μαζί στο ΚΑΤ».

Ο γιατρός μάλιστα μίλησε και για την σχέση που είχε με τον 39χρονο λέγοντας: «Τότε που ήταν στο ΚΑΤ είχε έρθει και την είχα γνωρίσει. Θυμάμαι ένα κορίτσι χαμογελαστό, ωραίο, ευγενικό, που ήταν… Τα πήγαινε πολύ καλά με τον Θανάση».

Ο γιατρός κατέληξε λέγοντας: «Ότι είχε προβλήματα το παιδί, πρέπει να είχε. Άκουγα διάφορα, ότι έπαιρνε ναρκωτικά και τέτοια, αυτά τα άκουγα, ότι ήταν ασταθής χαρακτήρας και αυτό το άκουγα. Αλλά οι γονείς του δεν μου έλεγαν τίποτα».

«Κοκτέιλ» αγχολυτικών και αλκοόλ

Παράλληλα, σημαντικά είναι τα ευρήματα που προέκυψαν από τα τις τοξικολογικές και αιματολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο δολοφόνος της Κυριακής, μετά το έγκλημα που διέπραξε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι τιμές σε βενζοδιαζεπίνες και αλκόολ είναι ιδιαίτερα αυξημένες, κάτι που οδηγεί σε συμπεράσματα για τις συνθήκες που λειτούργησε ο πρώην σύντροφος της άτυχης 28χρονης.

Συγκεκριμένα, οι βενζοδιαζεπίνες που ανήκουν στην κατηγορία των αγχολυτικών ενώ το «κανονικό» όριο είναι στα 200 ml ανά λίτρο, στις τοξικολογικές εξετάσεις του 39χρονου δράστη ήταν 10 φορές επάνω, δηλαδή 2857,1 ανά λίτρο.

Παράλληλα, στις αιματολογικές εξετάσεις του, η κατανάλωση αλκόολ έδειξε 1,1 ml ανά λίτρο, την ώρα που το όριο στα αλκοτέστ που υποβάλλονται οι οδηγοί από την τροχαία είναι από 0,20 έως 0,80 ml ανά λίτρο.

Λέων: Είχε κάνει υπερβολική χρήση χαπιών

Με βάση αυτό, ο Πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο ίδιο κανάλι ανέφερε πως: «Είναι διαφορετικό το λαμβάνω ουσίες και έχω εντελώς διαφορετική συμπεριφορά από ό,τι συνήθως και διαφορετική η περίπτωση του ατόμου με ψυχολογικά προβλήματα που λαμβάνει αυτές τις ουσίες ως ασθενής κατά τη θεραπεία του.

Οι συγκεκριμένες τιμές ωστόσο δείχνουν ότι δεν ήταν μέρος της θεραπείας, αλλά είχε κάνει λήψη υπερβολικού αριθμού χαπιών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ