ΕΛΛΑΔΑ

Απόρρητα έγγραφα «έδωσε» στο διαδίκτυο ο Ρουβίκωνας

Απόρρητα έγγραφα «έδωσε» στο διαδίκτυο ο Ρουβίκωνας
Επίθεση με μπογιές στο κτίριο της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα έκανε πριν από μία εβδομάδα η ομάδα Ρουβίκωνας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Από την δικογραφία που σχηματίστηκε κατά ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα κατά την πρόσφατη σύλληψή του, προέρχεται το έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών που έδωσε στη δημοσιότητα η αναρχική ομάδα.

 

Όπως αναφέρει η ομάδα Ρουβίκωνας σε ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, «η Τουρκική Πρεσβεία ζήτησε επιτακτικά, λίγη ώρα μετά την παρέμβαση, μέσω κατεπείγοντος μηνύματος προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, τη δίωξη και τιμωρία των μελών μας.

Συγκεκριμένα, το έγγραφο με ένδειξη «άκρως επείγον», αναφέρει:

«Κάποια μέλη/ συνεργοί της αυτοαποκαλούμενης <<Αναρχικής Ομάδας Ρουβίκωνας>>, διεξήγαγαν μιαν επίθεση εναντίον της Πρεσβείας σήμερα(26 Ιουλίου). Μια ομάδα αποτελούμενη από 10 με 15 ακτιβιστές μοίρασε προπαγανδιστικά φυλλάδια και εκτόξευσε μπουκάλια γεμάτα με μαύρη και κόκκινη μπογιά στο κτήριο και στα διπλωματικά αυτοκίνητα που ανήκουν στο προσωπικό μας. Αποστέλλουμε με την παρούσα επιστολή σχετικό φωτογραφικό υλικό. Όπως μπορείτε να διακρίνετε από το καταγεγραμμένο υλικό, η αστυνομία δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια για την αποτροπή της συγκεκριμένης επίθεσης καθώς και τη σύλληψη των δραστών {...}.

Η Πρεσβεία επίσης θέλει να μοιραστεί την ανησυχία της όσον αφορά στο γεγονός ότι, όπως είναι γνωστό, οι συγκεκριμένες ομάδες κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεών τους, χρησιμοποιούν βόμβες μολότωφ και ότι ένα τέτοιο περιστατικό, θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε απώλεια ανθρώπινων ζωών , ή ακόμα και σε πιο εκτεταμένες φθορές. Συνεπώς, η Πρεσβεία επιθυμεί να υπογραμμίσει ότι αναμένει από την αστυνομία να βρίσκεται σε μεγαλύτερη ετοιμότητα, όσον αφορά στην αντιμετώπιση πιθανών περιστατικών{...}.

Παράλληλα, ο Ρουβίκωνας δίνει στη δημοσιότητα και έγγραφο που φέρει την ένδειξη «ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ», με παραλήπτες το υπουργείο Εσωτερικών και την Ελληνική Αστυνομία, ενώ κοινοποιείται και στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Στο έγγραφο, με θέμα «Ασφάλεια Πρεσβείας και Πρεσβευτικής Κατοικίας Τουρκίας», που είναι άγνωστο πως έφτασε στα χέρια των μελών της οργάνωσης, διατυπώνεται αίτημα για παροχή ενημέρωσης σχετικά με την επίθεση με μπογιές στο κτίριο της τουρκικής πρεσβείας, στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, επισημαίνεται η «ανάγκη ιδιαίτερης επαγρύπνησης για την ασφάλεια της πρεσβείας, της πρεσβευτικής κατοικίας, των προξενικών αρχών της Τουρκίας στη χώρα μας, του Γραφείου Στρατιωτικών Ακολούθων, του Γραφείου Εμπορικού Ακολούθου Γενικού προξενείου Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη και του Γραφείου Πρεσβείας αρμοδίου για θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού στην Αθήνα, ιδίως υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων στην Τουρκία».

roubikonasfoto

ΔΗΜΟΦΙΛΗ