ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Folli Follie - Καίτη Κουτσολιούτσου : «Λυπάμαι για ό, τι συνέβη»

Δίκη Folli Follie - Καίτη Κουτσολιούτσου : «Λυπάμαι για ό, τι συνέβη»
Eurokinissi

Με την απολογία της συζύγου του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, Καίτης συνεχίστηκε η δίκη  για την υπόθεση των παραποιημένων ισολογισμών της Folli Follie ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

H συνιδρύτρια της εταιρείας περιέγραψε στο δικαστήριο τον ρόλο της στην εταιρεία, αναφέροντας πως εκείνη είχε αναλάβει το κομμάτι της αισθητικής στα καταστήματα και τα σημεία πώλησης.

«Τον παρότρυνα -γιατί είχε το επιχειρείν που έτρεχε μπροστά- να φύγει από την οικογενειακή επιχείρηση και να φτιάξουμε κάτι δικό μας. Και φτάσαμε τα βραχιολάκια μας να τα μιμηθεί η hermes» τόνισε η κατηγορούμενη, αρνούμενη πως είχε σχέση με τα οικονομικά και τη διαχείριση της εταιρείας. «Σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω πραγματικά αυτή την ιστορία την έμαθα αυτά τα δύο χρόνια, την έμαθα από τα δικαστήρια και στην Κίνα από την έκθεση Alvarez & Marsal που έλεγε για πλαστά και μου έπεσε το σαγόνι» είπε κατηγορούμενη, προσθέτοντας πως «λυπάται πραγματικά» για τα όσα έχουν συμβεί.

Σχετικά με το γιο της, Τζώρτζη, είπε πως είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη καρδιά και υπεράνω των χρημάτων. «Βοήθησε πάρα πολύ. Δεν είχαμε δίψα για το χρήμα. Λυπούμαι που τον φέραμε σε αυτή την κατάσταση» είπε απευθυνόμενη στο δικαστήριο ενώ για τον σύζυγο της ανέφερε πως «του είχε τυφλή εμπιστοσύνη».

Πρόεδρος: Ήσασταν αντιπρόεδρος και εκτελεστικό μέλος. Η ιδιότητα αυτή σε συνδυασμό με τη σύνδεση που έχετε με τους δύο πρώτους κατηγορούμενους, σας δημιουργεί μια ευθύνη. Είστε σε αυτή τη θέση γιατί έχετε θέση ευθύνης στο ΔΣ. Την αναλάβατε με το σύζυγο σας, ερήμην σας; Πως βρεθήκατε αντιπρόεδρος;

Κατηγορουμένη: Το 2011 με έβαλαν γιατί σε κάποια συνάντηση μου είχαν πει ότι δεν έχω δουλειά να μιλήσω γιατί είμαι art director. Μετά από αυτό ο σύζυγος μου με έβαλε, γιατί το βρήκε προσβλητικό, χωρίς εγώ να καταλάβω την ευθύνη αυτή. Και αυτός πιστεύω το έκανε χωρίς να σκεφτεί τις ευθύνες του τίτλου.

Πρόεδρος: Υπογράφατε οικονομικές καταστάσεις;

Κατηγορούμενη: Μια υπογραφή με έβαλαν χωρίς να καταλάβω γιατί, ως εγγυήτρια και έχασα το σπίτι μου. Δεν υπέγραψα οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου. Δεν ξέρω ποιοι έπρεπε να υπογράφουν, δεν ασχολιόμουν. Είχα πάρα πολύ δουλειά με τα μαγαζιά.

Όσον αφορά τα δύο στελέχη της Ασίας στα οποία η οικογένεια Κουτσολιούτσου δείχνει το μερίδιο της ευθύνης για τους παραποιημένους ισολογισμούς, η κατηγορούμενη τόνισε πως με αυτά που ακούει έχει απογοητευτεί.

Νωρίτερα, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ολοκληρώνοντας την απολογία του, πρότεινε την αποζημίωση των μετόχων της Folli-Follie με την προσωπική του περιουσία, η οποία ωστόσο είναι σήμερα δεσμευμένη.

Η δίκη συνεχίζεται στις 16 Απριλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ