ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Η κατάθεση του 15χρονου που κατήγγειλε τον πατέρα του - «Φοβήθηκα μην πάρει μαχαίρι»

Θεσσαλονίκη: Η κατάθεση του 15χρονου που κατήγγειλε τον πατέρα του - «Φοβήθηκα μην πάρει μαχαίρι»
FREEPIK (φωτογραφία αρχείου)

Συγκλονίζει η κατάθεση του 15χρονου που κατήγγειλε τον πατέρα του για κακοποίηση της μητέρας του στην Θεσσαλονίκη, με τον νεαρό να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Φοβήθηκα μην πάρει κανένα μαχαίρι. Στο παρελθόν είχε απειλήσει με μαχαίρι τη μαμά». 

Το παιδί περιέγραψε τι τον οδήγησε να καλέσει την αστυνομία, καθώς και τη βίαιη συμπεριφορά που είχε ο πατέρας του τόσο σε βάρος της μητέρας του, όσο και σε βάρος του ανηλίκου.

«Άκουσα τη μητέρα μου να κλαίει. Πήγα στην κουζίνα και τους ρώτησα τι συμβαίνει. Η μαμά μου, μου είπε "Με χτύπησε ο μπαμπάς στο αυτί". Επειδή τον είδα νευριασμένο φοβήθηκα μην πάρει κανένα μαχαίρι. Στο παρελθόν, μια φορά ο μπαμπάς είχε απειλήσει με μαχαίρι τη μαμά και εγώ είχα καλέσει την αστυνομία».

Μιλώντας για τη βία που έχει δεχθεί ο ίδιος δήλωσε: «Με χτυπάει με τα χέρια του και μου πετάει πλαστικά μπουκάλια. Με έχει χτυπήσει και με κλωτσιές στα πόδια. Στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου έχω ένα καρούμπαλο από χτύπημα που έχει προκαλέσει ο μπαμπάς στο παρελθόν».

Η κατάθεση της 44χρονης - Έχει συλληφθεί ξανά για ενδοοικογενειακή βία

«Άλλοτε με χτυπάει με τα χέρια στο κεφάλι και άλλοτε με κλωτσιές στα πόδια μου. Αυτό γίνεται μια φορά το μήνα περίπου» ανέφερε το θύμα.

Η ίδια η 44χρονη έκανε γνωστό πως δεν ήταν η πρώτη φορά.

«Το 2018 συνελήφθη για συμβάν ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος μου που έγινε μπροστά στο παιδί μας. Ενώ ήμασταν στο σπίτι μας και ήταν μεθυσμένος με χτύπησε δυνατά πολλές φορές με μπουνιές στο κεφάλι. Τότε είχε καλέσει την αστυνομία το παιδί» εξήγησε.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ανέβαλε για την Παρασκευή 12 Απριλίου την υπόθεση, αποφασίζοντας ωστόσο την διατήρηση της κράτησης του 50χρονου συζύγου.

Εις βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ' εξακολούθηση και σωματική βλάβη ανηλίκου κατ' εξακολούθηση, απλή και επικίνδυνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ