ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιάνος: Θα γίνω ο εφιάλτης τους, έρχεται η σειρά τους - Δεν τα βάζω με τον Γεωργιάδη

Καλλιάνος: Θα γίνω ο εφιάλτης τους, έρχεται η σειρά τους - Δεν τα βάζω με τον Γεωργιάδη

Ο Γιάννης Καλλιάνος

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Νομικά θα κινηθεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνοςμετά τον θάνατο του πατέρα του, για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένειά του στο νοσοκομείο, όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος, διαμήνοντας μάλιστα πως τα στοιχεία που διαθέτει είναι αδιάσειστα, και πως όλοι όσοι εμπλέκονται θα κληθούν να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. 

Ειδικότερα, ο Γιάννης Καλλιάνος έστειλε το μήνυμα πως «τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο» και πως «όλα θα πάρουν τον δρόμο τους». Μάλιστα, τόνισε ότι «όσοι πήραν ελαφρά την περίπτωση του πατέρα μου, θα λογοδοτήσουν. Θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις οι γιατροί».

«Θα λογοδοτήσουν, έρχεται η σειρά τους»

Παράλληλα, μιλώντας στην κάμερα του Alpha, ξεκαθάρισε πως δεν τα βάζει με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ούτε με το ΕΣΥ. «Δεν τα βάζω με κανέναν Άδωνι Γεωργιάδη», τόνισε για τον υπουργό Υγείας και σημείωσε πως τον πήραν τηλέφωνο τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης.

Τέλος, διαμήνυσε ότι «θα γίνω ο εφιάλτης τους» προκειμένου να μην χρησιμοποιήσουν ξανά την έπαρση και την ημιμάθεια σε άλλους ανθρώπους.

Χρ. Καλλιάνος: «Ο διευθυντής της κλινικής με αντιμετώπισε σαν σκουπίδι»

Παράλληλα, ο αδερφός του Γιάννη Καλλιάνου, Χρήστος Καλλιάνος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε πως είναι «συντετριμμένος, απογοητευμένος, θυμωμένος και ταλαιπωρημένος» για τον άδικο χαμό του πατέρα του.

Μάλιστα, τόνισε χαρακτηριστικά πως ο διευθυντής της κλινικής τον αντιμετώπισε «σαν σκουπίδι» και πως ο Άδωνις Γεωργιάδης «δεν ξέρει τι του γίνεται».

Τι απαντά ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής για τον θάνατο του πατέρα του Καλλιάνου

Στο μεταξύ, την ειλικρινή του λύπη για τον θάνατο του πατέρα του μετεωρολόγου, Γιάννη Καλλιάνου εξέφρασε ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής και θεράπων ιατρός του εκλιπόντος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος μέσω των δικηγόρων του, τονίζοντας πως όλοι οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον σώσουν.

Οι συνήγοροι του γιατρού κάνουν λόγο για πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του πατέρα του μετεωρολόγου και διευκρινίζουν πως θα ήταν «εσφαλμένη ιατρική πράξη» η διασωλήνωση του ασθενούς.

Αναλύουν, δε, τα στάδια τα οποία ακολούθησαν έως ότου και ο θανών κατέληξε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των συνηγόρων του γιατρού

Ο εντολέας μας Ι.Κ., Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, εκφράζει την ειλικρινή του λύπη για τον θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου. Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών, όπως επιτάσσει το ιατρικό τους καθήκον και όπως λειτουργούν σε όλους τους ασθενείς ανεξαιρέτως.

Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου. Η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη.

Η εισαγωγή ασθενών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) διέπεται από αυστηρούς ιατρικούς κανόνες, που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, και η σχετική απόφαση λαμβάνεται από όλους τους θεράποντες ιατρούς.

Η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού, θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση. Κατά τη διάρκεια της 23ης Απριλίου, ο ασθενής παρουσίασε επιδείνωση και αποφασίστηκε η εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. στις 18.30, αφού προηγήθηκε η διασωλήνωσή του. Δυστυχώς η λίαν επιβαρυμένη υγεία του δεν επέτρεψε την αποφυγή του μοιραίου.

Νοσοκομείο Αττικόν: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του Δημήτρη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση

Υπενθυμίζεται πως Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου, μετά τον θάνατο του Δημήτρη Καλλιάνου σε ηλικία 79 ετών, το πρωί της Πέμπτης (25/04).

H ανακοίνωση του νοσοκομείου:

Σε συνέχεια του δελτίου Τύπου του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» ανακοινώνουμε σήμερα 25/4/2024 το θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Για τη διερεύνηση όλων των συνθηκών νοσηλείας του περιστατικού από την ημέρα της εισαγωγής του έως σήμερα, η Διοίκηση του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ