ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος υπό όρους μετά την απολογία του ο «Ρουμάνος»

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος υπό όρους μετά την απολογία του ο «Ρουμάνος»

Φωτογραφία αρχείου

EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ελέυθερος υπό όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο «Ρουμάνος», όπως τον αποκαλούσαν, για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη.

Στον κατηγορούμενο, επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα,της απαγόρευσης εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Δευτέρας 13/05 πήγε με το δικηγόρο του στη ΓΑΔΑ και αμέσως μετά οδηγήθηκε στον ανακριτή. Κατηγορείται ότι ήταν στην ηγετική ομάδα και σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για εμπλοκή στον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, κατά τα επεισόδια στο Ρέντη.

Σε δήλωσή του, ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Μπάμπης Λυκούδης, είπε πως «με ακλόνητα αποδεικτικά στοιχεία που προσκομίσαμε στην ανάκριση, κονιορτοποίησαμε τις έωλες, αβάσιμες και ψευδείς καταθέσεις του συγκεκαλυμμένου μάρτυρα με τον κωδικό 67Ε. Είχαμε εξαρχής εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και για αυτό το λόγο εμφανιστήκαμε αυθορμήτως ενώπιον του κ. ανακριτή, έχοντας τη βεβαιότητα ότι θα κριθούμε με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας και όχι την επικοινωνιακή καταιγίδα που προηγήθηκε».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 10/05, στη φυλακή οδηγήθηκε ο 31χρονος με το ψευδώνυμο «Shark», ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ήταν ο άνθρωπος που είχε επιφορτιστεί με το να εντοπίσει που ακριβώς βρισκόταν η διμοιρία των ΜΑΤ ώστε να γίνει η καταδρομική εναντίον των αστυνομικών, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

Μάλιστα, είχε και ενεργό ρόλο στα επεισόδια που στοίχισαν τη ζωή στον άτυχο αστυνομικό.

Με βαρύ κατηγορητήριο οι 15 που έχουν προφυλακιστεί

Βαρύτατες είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τα 15 άτομα που έχουν ήδη οδηγηθεί στη φυλακή, μετά τις απολογίες τους, για τα επεισόδια στου Ρέντη, που οδήγησαν στο θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη. Μεταξύ αυτών και οι δύο ηθικοί αυτουργοί για τη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού.

Πρόκειται για έναν 22χρονο και για έναν εκ των φερόμενων ηγετικών στελεχών, γνωστό και ως «Κοντό».

Να σημειωθεί πως, από τους 15 που έχουν οδηγηθεί στη φυλακή 12 κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση και ακόμη τρεις για κατοχή ναρκωτικών.

Η ανάκριση συνεχίζεται καθώς στη δικογραφία γίνεται αναφορά σε εμπλοκή 160 προσώπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ