ΕΛΛΑΔΑ

Ίλιον: Σε βίντεο η στιγμή που η μητέρα αρπάζει τα τέσσερα παιδιά από δομή προστασίας

Ίλιον: Σε βίντεο η στιγμή που η μητέρα αρπάζει τα τέσσερα παιδιά από δομή προστασίας

Περιπολικό της αστυνομίας

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές έπειτα από την ανακοίνωση που εξέδωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την αρπαγή τεσσάρων ανηλίκων στο Ίλιον, από χώρο παιδικής προστασίας.

Σε βίντεο έχει καταγραφεί η στιγμή που η μητέρα τεσσάρων παιδιών, των οποίων η επιμέλεια, της είχε αφαιρεθεί, εισβάλλει σε χώρο παιδικής προστασίας στο Ίλιον Αττικής, όπου διέμεναν τα παιδιά, τα αρπάζει και φεύγει χωρίς να συλληφθεί ούτε να διωχθεί από κανέναν.

Λίγα μέτρα πιο κάτω, την περιμένει ένας άνδρας και όλοι μαζί εξαφανίζονται, σύμφωνα με το βίντεο που μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

Τα 4 αδέρφια αγνοούνται από την Τρίτη το μεσημέρι και στις αρχές έχει σημάνει συναγερμός. Είναι 2, 3, 4 και 6 ετών. Οι λεπτομέρειες της ρπαγής σοκάρουν. Η μάνα, όπως φαίνεται σε ένα ακόμη βίντεο, μαζί με μια άλλη γυναίκα, ντυμένες με τα ίδια ρούχα για να μπερδέψουν τον φύλακα της δομής, κάθονται αρχικά σε μία καφετέρια η οποία είναι πολύ κοντά.

«Άνοιξε μια τρύπα στον φράχτη, πήρε τα 4 παιδιά κι έφυγε. Πιο κάτω την περίμενε κάποιος και φύγανε», δηλώνει ο φύλακας.

Γιαννόπουλος: Άρπαξε τα παιδιά από τη δομή με «μαφιόζικες» πρακτικές

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος από το «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, η ίδια η μητέρα άρπαξε τα παιδιά από τη δομή με «μαφιόζικες» πρακτικές, σημειώνοντας πως παρόλο που πρόκειται για τη μητέρα τους και όχι για κάποιον ξένο, «δεν είναι όλες οι μαμάδες το ίδιο».

Παράλληλα, όπως τόνισε ο ίδιος στον ΑΝΤ1, η επιμέλεια των παιδιών είχε αφαιρεθεί από τη μητέρα από την εισαγγελία καθώς «κινδύνευαν στον χώρο όπου ζούσαν». «Τα παιδιά ήταν σε χώρο παιδικής προστασίας, όχι του Χαμόγελου του Παιδιού - αν και δεν έχει σημασία αυτό, στο Ίλιον όπου η μητέρα, από την οποία η εισαγγελία είχε πάρει τα παιδιά», δήλωσε.

Μάλιστα, ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε πως η γυναίκα είχε προγραμματισμένο ραντεβού για να δει τα ανήλικα, όταν και «άνοιξε με αιχμηρό αντικείμενο τον φράχτη και απείλησε τους ανθρώπους που φρόντιζαν τα παιδιά ότι έχει συνεργάτες που μπορεί να τους πυροβολήσουν».

Σημειώνεται ότι αργά το βράδυ της Τρίτης (14/05) εκδόθηκε Amber Alert με τα στοιχεία των παιδιών μετά από εισαγγελική εντολή.

Οι έρευνες των Αρχών γίνονται στο Ίλιον, αλλά και σε γειτονικές περιοχές. Πρόκειται για τους ανήλικους Μιχάλη Άρμπι, 6 ετών, Οδυσσέα Άρμπι, 4 ετών, Γιώργο Άρμπι, 2 ετών και Κωνσταντίνο Άρμπι, 3 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ