ΕΛΛΑΔΑ

ΔΟΥ Χαλκίδας: Τι ανακάλυψαν οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. - Ο «τιμοκατάλογος» της διαφθοράς

ΔΟΥ Χαλκίδας: Τι ανακάλυψαν οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. - Ο «τιμοκατάλογος» της διαφθοράς
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Μια «καλοκουρδισμένη» επιχείρηση διαφθοράς είχαν στήσει μέσα στην εφορία της Χαλκίδας, σύμφωνα με την έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων πέντε υπάλληλοι, ενώ στην δικογραφία που σχηματίζεται φέρεται αρχηγός και υπαρχηγός του κυκλώματος να ήταν η διευθύντρια και ο υποδιευθυντής. 

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από την έρευνα των Αρχών, προκύπτει ότι ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα από φορολογούμενους είτε για να προχωρήσουν τις διαδικασίες επιστροφής φόρου, είτε για να μην επιβάλουν αυστηρά πρόστιμα.

Μαζί με τους πέντε υπαλλήλους έχουν συλληφθεί και δύο ακόμη ιδιώτες, ένας λογιστής και μια διαχειρίστρια οικονομικών, που συνεργάζονταν με το κύκλωμα της εφορίας.

Ο «τιμοκατάλογος»

Τα χρήματα που ζητούσαν ήταν από 4.000 μέχρι και 10.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες τους εδώ και τρεις μήνες με τα θύματά τους.

Στην τελευταία μάλιστα περίπτωση το απόγευμα της Τρίτης (22/5), ένα από τα θύματά τους, το πήραν τηλέφωνο να πάει στην εφορία και να τους δώσει τα χρήματα που ζήτησαν. Την ώρα που έβγαινε από την εφορία έγινε η έφοδος και στο γραφείο της διευθύντριας βρήκαν το φάκελο με τις 10.000 ευρώ, ενώ από έρευνα στο σπίτι λίγο αργότερα εντοπίστηκαν 88.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται και για άλλα πρόσωπα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ