ΕΛΛΑΔΑ

Μάρτυρας σε δίκες του Επαναστατικού Αγώνα ένας εκ των καταληψιών της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Μάρτυρας σε δίκες του Επαναστατικού Αγώνα ένας εκ των καταληψιών της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Ένας από τους βασικούς μάρτυρες υπεράσπισης σε μια από τις δίκες της τρομοκρατικής οργάνωσης "Eπαναστατικός Aγώνας" είναι ένας από τους 22 συλληφθέντες της κατάληψης σήμερα το πρωί στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Πρόκειται για έναν 54 χρόνο άνδρα που διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με το φυλακισμένο μέλος του επαναστατικού αγώνα, Νίκο Μαζιώτη αλλά και με το άλλο αρχηγικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Πόλα Ρούπα.

Το άτομο αυτό είχε απασχολήσει αρκετά την αντιτρομοκρατική και αποτελεί για τον αντιεξουσιαστικό χώρο προσωπικότητα με ηγετικά χαρακτηριστικά.

Έχει ενεργό ρόλο στις συνελεύσεις που γίνονται στην περιοχή των Εξαρχείων, ενώ παρά την ηλικία του, σήμερα είχε από τους βασικούς ρόλους στην ακτιβιστική ενέργεια στην ελληνοαμερικανική ένωση. Σε γνωστό site αντιεξουσιαστων ανέφεραν μάλιστα για την κίνηση τους αυτή: "Καταλάβαμε την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση σε αλληλεγγύη με των αγώνα των κρατουμένων ενάντια στη σκλαβιά στις φυλακές των ΗΠΑ"

Οι αναλυτές της κρατικής ασφαλείας προσπαθούν να διαπιστώσουν αν αυτή η πρωτοβουλία έρχεται ως "αντίβαρο" στη δράση του Ρουβίκωνα καθώς υπάρχουν αρκετές ομάδες στην περιοχή των Εξαρχειων που, όπως υποστηρίζουν οι Αρχές," βλέπουν τον Ρουβίκωνα να βγαίνει μπροστά και εκείνοι να μένουν πολύ πίσω.."

ΔΗΜΟΦΙΛΗ