ΕΛΛΑΔΑ

Από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για το ειδικό εποχιακό βοήθημα ΟΑΕΔ

Από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για το ειδικό εποχιακό βοήθημα ΟΑΕΔ
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - Eurokinissi

Από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 θα ξεκινήσει η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος έτους 2016 στους δικαιούχους.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά, είτε μέσω των Κέντρων Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ, είτε μέσω Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την 30ή Νοεμβρίου 2016, στις 15:00, για όσους υποβάλλουν αίτηση, μέσω των ΚΠΑ 2 και των ΚΕΠ και στις 23:59 για όσους υποβάλλουν αίτηση με ηλεκτρονικό τρόπο. Η παραλαβή των δικαιολογητικών θα ολοκληρωθεί την επόμενη ημέρα (1/12/2016).

Οι δικαιούχοι του ειδικού εποχιακού βοηθήματος είναι: Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών-ανυψωτικών-οδοποιητικών-γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου-κινηματογράφου, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες.

Αυτεπάγγελτα από τον ΟΑΕΔ, μέσω των πληροφοριακών συστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και του υπουργείου Εσωτερικών, αντίστοιχα, θα ζητούνται τα δικαιολογητικά που αφορούν τις ημέρες ασφάλισης στο εισόδημα και - για τους πολίτες τρίτων χωρών - την άδεια διαμονής.

Εξαιρεμένου των οικοδόμων, όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες δεν δικαιούνται το εποχιακό βοήθημα εάν ληρούν τις προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης, από 10/9/2016 έως 30/11/2016.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες στον διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ