ΕΛΛΑΔΑ

Οι αγρότες μιλούν στο CNN Greece: «Είμαστε στο δρόμο εδώ κι ένα μήνα και θα συνεχίσουμε»

Νικόλαος Ραζής Νικόλαος Ραζής - CNN Greece

Στην μεγάλη συγκέντρωση των αγροτών που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο Σύνταγμα βρέθηκε η κάμερα του CNN Greece και μίλησε με αγρότες, τόσο από την Κρήτη, όσο και απο την πολύπαθη Εύβοια.  

«Είμαστε από την Βορειοκεντρική Εύβοια, την καμένη, βουλιαγμένη απο τις πλημμύρες, τον Ιανό. Μας έχουν καεί όλα τα ελαιόδεντρα, όλα τα δάση, χιλιάδες στρέμματα και έχουμε χοντρά προβλήματα στις καλλιέργειες», μας λέει ένας αγρότης, τονίζοντας πως οι καταστροφές είναι μεγάλες ενώ σε πολλά σημεία τους μπλοκάρουν τα πρότζεκτ των φωτοβολταϊκών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα δεκάδες προβλήματα που προκαλούν τα αγρογούρουνα:

«Δεν υπάρχουν καλλιέργειες, δεν μπορούμε να βάλουμε ούτε σιτάρια, κηπευτικά, ούτε καλαμπόκι...»

«Είμαστε από τον Αγροτικό σύλλογο Αστερουσίων Ηρακλείου. Ηρθαμε από την Κρήτη γιατί μας πνίγει η φτώχεια, γιατί η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Πολιτικής μαζί με τη συνεργασία των κυβερνήσεων μας έχουν πνίξει. Ο βρόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μας βγάζει έξω από τη γη και την παραγωγή μας:

Απαιτούμε τιμές κόστους τέτοιες που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής μας

Ζητούμε αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως οι εφοπλιστές, όπως οι επιχειρηματίες, όπως οι κλινικάρχες.

Εμείς παράγουμε τον πλούτο που ταίζει τον λαό μας - Δεν μπορούν να μας παίρνουμε το προϊόν μας τσάμπα και να φτάνει στο ράφι, στον καταναλωτή 200%.

Είμαστε συντονισμένοι πανελλαδικά, είμαστε αληλέγγυοι με την αγροτιά της Ευρώπης, είμαστε στο δρόμο εδώ κι ένα μήνα και θα συνεχίσουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ