ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι εθελοντές είναι η καρδιά, η ψυχή και η κινητήριος δύναμη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Οι εθελοντές είναι η καρδιά, η ψυχή και η κινητήριος δύναμη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Εκ μέρους του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εκφράζω τη βαθιά ευγνωμοσύνη μου προς τους εργαζόμενους και τους χιλιάδες εθελοντές του Οργανισμού, επισημαίνοντας ότι αποτελούν "την καρδιά, την ψυχή και την κινητήριο δύναμη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού". Τονίζω επίσης ότι ο εθελοντισμός σημαίνει για τον Οργανισμό «μία πορεία ζωής και προσφοράς χωρίς αντάλλαγμα, μία έκφραση και υπενθύμιση διαχρονικών και πανανθρώπινων ηθικών αξιών».

Βασιζόμενοι στις Θεμελιώδεις Αρχές του Ερυθροσταυρικού Κινήματος, προσπαθούμε καθημερινά με στόχο να πολλαπλασιάσουμε και να εκπαιδεύσουμε τους εθελοντές και τις εθελόντριες με τέτοιο τρόπο ώστε πραγματικά να τιμούν παντού και πάντοτε τη λαμπρή παρακαταθήκη και παράδοση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Προς τούτο, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε απρόσκοπτα με την ίδια δύναμη, θέρμη και όραμα, για τον αναξιοπαθούντα συνάνθρωπο μας (παραβλέποντας τις κακόβουλες ενέργειες, φημολογίες και ιταμές αναφορές εις βάρος του έργου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού).

Επίσης, μετά βαθυτάτης λύπης μου επισημαίνω για ακόμη φορά ότι οι δήθεν ερυθροσταυρίτες σωτήρες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αντί να αντιληφθούν την κρίση και κατάπτωση που έχουν επιφέρει στον Οργανισμό συνεχίζουν για τα προσωπικά τους συμφέροντα, επιδιώξεις και φιλοδοξίες, να προσπαθούν με κάθε τρόπο να λασπολογούν το έργο του παρόντος Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου και να προσάπτουν υποθετικές ευθύνες (μέσα από την έγκριση λειτουργίας ενός site), με μοναδικό σκοπό την απαξίωση του έργου που θαυμάζει και επικροτεί όλη η Ελλάδα και το οποίο είναι τεράστιο πολυσήμαντο και αξιέπαινο. Αναφέρουμε πολύ συνοπτικά και ενδεικτικά ορισμένες μόνο από τις δράσεις του Ε.Ε.Σ.:

  1. Υλοποίηση προγραμμάτων σε συνεργασία με την Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου και άλλων Εθνικών Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου για την παροχή υπηρεσιών Διάσωσης, Πρώτων Βοηθειών και προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών που κατέφθασαν στον ελλαδικό χώρο (κυρίως νησιά) από την πρώτη στιγμή της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης.
  1. Υλοποίηση προγραμμάτων σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για τη μετεγκατάσταση σε δομές φιλοξενίας, αλλά και δημιουργική απασχόληση ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων και μεταναστών.
  2. Σύναψη συμφώνου συνεργασίας με την Ελληνική Αστυνομία και το Γενικό Επιτελείο Στρατού για την εκπαίδευση των στελεχών τους στις Πρώτες Βοήθειες.
  3. Συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, αλλά και με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και την Πανελλήνια ένωση Φαρμακοβιομηχανίας για την υλοποίηση προγραμμάτων με στόχο την κάλυψη ανθρωπιστικών αναγκών των συνανθρώπων μας σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας.
  4. Σύναψη συμφώνου συνεργασίας με το ίδρυμα «Όραμα Ελπίδας» με στόχο την εύρεση εθελοντών δοτών μυελού των οστών για τα παιδιά με καρκίνο.
  5. Δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου Προσφύγων και Μεταναστών στη Θεσσαλονίκη.
  6. Διαρκής παροχή πολύπλευρης στήριξης προς το Δήμο Αθηναίων για την αντιμετώπιση των αναγκών των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
  7. Συνεχής συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και άλλων εκτάκτων αναγκών.
  8. Πρωτοποριακό, καινοτόμο και μοναδικό πρόγραμμα εκμάθησης Πρώτων Βοηθειών μέσω ηλεκτρονικών μαθημάτων (e-learning).

Μετά τα παραπάνω λυπούμεθα όλως ιδιαιτέρως για την ηθελημένα λανθασμένη πληροφόρηση την οποία οι ελάχιστοι νοσταλγοί του παρελθόντος δίνουν στον ερυθροσταυρικό κόσμο.

Πιστεύετε κύριοι αλήθεια, ότι η πραγματική ερυθροσταυρική οικογένεια επηρεάζεται από τις ανωτέρω φημολογίες;

Σαφέστατα, είστε γελασμένοι και ματαιοπονείτε. Αποτελείτε, μηδαμινή μειοψηφία με τους αμετανόητους και ελάχιστους δήθεν «καλούς» αρχηγούς σας και βεβαίως «ξένο» σώμα για τους πραγματικούς εθελοντές μας.

Πουλήσατε και ξεπουλήσατε τον Ε.Ε.Σ., για την εξουσία σε εκπροσώπους άλλων Μ.Κ.Ο., σε δήθεν «καλούς» δημογέροντες και καλές κυρίες με το γνωστό και καταγεγραμμένο παρελθόν που αποδεικνύεται από τα έργα τους για πολλά χρόνια.

Ένα ελεεινό και τρισάθλιο καταστροφικό παρελθόν.

Τέλος, ευχόμαστε στους αληθινούς εθελοντές και εθελόντριες να συνεχίσουν να εργάζονται με το ίδιο πάθος και αυταπάρνηση παραμένοντας πιστοί/ές στον όρκο και στις αρχές του κινήματός μας.

*O Αντώνιος Αυγερινός είναι πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ