ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Δήμος κοντά στον μαθητή και δίπλα στον γονιό

Ο Δήμος κοντά στον μαθητή και δίπλα στον γονιό
Άνοιγμα Σχολείων ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/INTIME

Όπως κάθε χρόνο, το κουδούνι του σχολείου χτυπά αισιόδοξα τη Δευτέρα 11/09/2023

Ως εκπαιδευτικός, υπηρέτησα συνειδητά την Εκπαίδευση και συνεχίζω να την υπηρετώ ως Πρόεδρος της 6ης ΣΕΔΕ του Δήμου Αθηναίων.

Οι βασικοί άξονες για μια εύρυθμη σχολική χρονιά είναι:

  • Η ασφάλεια
  • Ο εξοπλισμός
  • Η στελέχωση των σχολικών μονάδων
  • Οι τάξεις επιβάλλεται να είναι ζωντανές «κυψέλες» μάθησης και αγωγής της ψυχής, υγιούς κοινωνικοποίησης και διαμόρφωσης σχέσεων που τις διέπουν η ισότητα και ο σεβασμός κάθε προσωπικότητας.

Στον Δήμο Αθηναίων οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί, ώστε να εξασφαλιστούν οι άξονες αυτοί. Τα παιδιά μας επιστρέφουν σε ασφαλείς, φροντισμένες, πλήρως εξοπλισμένες και επαρκώς στελεχωμένες μονάδες.

Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου ολοκλήρωσαν τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης, ενώ, στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος κτιριακής αναβάθμισης των σχολείων, ο Δήμος Αθηναίων έχει ήδη αρχίσει και ολοκληρώνει την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών, ώστε όλοι οι μαθητές να έχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση στα σχολεία (αναβατόρια, ράμπες, τουαλέτα ΑμεΑ κλπ).

Εξαιρετικά σημαντικές, ιδιαίτερα και λόγω της Κλιματικής και ενεργειακής κρίσης, είναι οι παρεμβάσεις που ταχύτατα εξελίσσονται και έχουν ως στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων. Ήδη, έχουν ολοκληρωθεί τρία σχολικά συγκροτήματα (ΕΣΠΑ) και έχουν δημοπρατηθεί ακόμη επτά.

Στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού για τη Διά Βίου Μάθηση, θα υλοποιηθεί ένα πλέγμα δράσεων που σκοπεύει στην έμπρακτη στήριξη των μαθητών και των οικογενειών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και θα «ενεργοποιηθούν» παροχές υποστήριξης των οικονομικά αδύναμων μαθητών.

Στην 6η ΣΕΔΕ του Δ. Αθηναίων πετύχαμε την λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου (41ο Γυμνάσιο Αθηνών) με εξαιρετικά αποτελέσματα και τη συμμετοχή πολλών μαθητών.

Επιπλέον και στα 16 Γυμνάσια και Λύκεια της 6ης Κοινότητας επιχειρείται η ασφάλεια των κτιρίων, με τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος συναγερμού, καθώς και προβολέων, με led φωτισμό, περιμετρικά αυτών.

Οι στόχοι είναι πολλοί και υλοποιήσιμοι, με τον Δήμο κοντά στο μαθητή, αλλά και δίπλα στον γονιό.

Την πορεία μου στην Εκπαίδευση την αντιμετωπίζω ως σχέση ζωής. Γνωρίζω και εντοπίζω πού υπάρχουν κενά ή δυσλειτουργίες, συνάμα όμως προσπαθώ, έτσι ώστε να επιτευχθούν και σημαντικές βελτιώσεις. Στόχοι, όραμα, θέληση και πολύ δουλειά είναι η λύση για ό,τι θεωρείται «πρόβλημα». Η έμπνευση είναι τα ίδια τα παιδιά και επιβάλλεται να τους εξασφαλίσουμε το δικαίωμά τους στο όνειρο και την πραγμάτωσή του.

Ευχές για μια εύπλοη σχολική χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

* Η κυρία Κανέλλου Αναστασία (Νατάσσα) είναι Πρόεδρος 6ης ΣΕΔΕ Δ. Αθηναίων και Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δ. Αθηναίων με την «Αθήνα Ψηλά»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ