BREAKING NEWS
Το ηθικό πλεονέκτημα και η Αριστερά

Τελικά δεν κράτησαν για πολύ τα όσα περί ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης

Ολα κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος το Σαββατοκύριακο που αποκαλύφθηκε το πρωθυπουργικό ταξιδάκι στο Παρίσι. Και μπορεί ο καθένας να πηγαίνει στο Παρίσι και όπου αλλού θέλει. Δεν είναι αυτό το μεμπτό. Το μεμπτό είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας με...άλλοθι το ηθικό πλεονέκτημα, έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του αρχές και αξίες και πήρε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και πήγε εις Παρισίους. Το χειρότερο όλων το έκρυψε και πίστευε αλήθεια στην εποχή μας, ότι θα έμενε κρυφό.

Με αφορμή και αυτό το περιστατικό δόθηκε σε όλο τον ελληνικό λαό, να καταλάβει ότι η ηθική, όπως και πολλά άλλα δεν έχουν κομματική ταμπέλα και ταυτότητα. Ηθικοί άνθρωποι και πολιτικοί υπάρχουν σε όλους τους χώρους και σίγουρα δεν αποτελούν ούτε μονοπώλιο, ούτε προνόμιο της Αριστεράς. Ο ιδιότυπος...ρατσισμός που έχει επιβάλλει για χρόνια η Αριστερά απέναντι σε όλους τους άλλους μόνο απαξία της πολιτικής και των πολιτικών έχει φέρει και σε αυτό μεγάλες ευθύνες έχουν τόσο το ΠΑΣΟΚ του χθες όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ του σήμερα. Το δόγμα πας μη Αριστερός-βάρβαρος, τραυμάτισε την πολιτική ιστορία του τόπου και ναρκοθέτησε την πορεία πολλών γενεών.

Τι να επιχειρούν κάποιοι να αντικαταστήσουν τον αξιακό κώδικο σε ιδεολογικό θέσφατο, δείχνει την πραγματική πολιτική γύμνια τους.

Δεν έχουν το ανάστημα ούτε να συμψηφίζουν ούτε να χρωματίζουν την ηθική , φορώντας μονοκομματικά γυαλιά, που παραποιούν την εικόνα και την προσαρμόζουν σε έναν ανήθικο κανόνα της εξουσίας που απολαμβάνουν. Δεν μπορούν σήμερα που οι πολίτες δοκιμάζονται, να υψώνουν ψευδεπίγραφες σημαίες ηθικής, όταν οι λογαριασμοί τους (και μάλιστα στο εξωτερικό) φουσκώνουν. Καλό θα ήταν να σταματήσουν να προκαλούν την κοινωνία βάζοντας ταμπέλες στους πολίτες και στα κόμματα όπως έκαναν διαχρονικά. Για χρόνια επιχειρούσαν και επιχειρούν να πείσουν ότι ο Αριστερός είναι πάντα δημοκρατικός, πάντα φιλολαϊκός, πάντα ηθικός, πάντα προοδευτικός. Ο μύθος αυτός απομυθοποιήθηκε όταν τα κόμματα που «βαπτίζονταν» αριστερά κυβέρνησαν τον τόπο. Όποιος παρατηρήσει την πορεία της μεταπολίτευσης θα διαπιστώσει σωρεία σκανδάλων που συνόδευσαν τις δήθεν ...προοδευτικές κυβερνήσεις. Για αυτό έλεγα και λέω ότι η ηθική είναι τρόπος να ζεις, να συμπεριφέρεσαι να πολιτεύεσαι και όχι τρόπος να κερδίζεις χρησιμοποιώντας τον μανδύα ενός ψευτοαριστερισμού, όλων των αποχρώσεων. Ακόμη και εάν ταξιδεύουν πρώτη θέση στο πρωθυπουργικό. Η προσγείωσή τους θα είναι ανώμαλη....


Διαβάστε επίσης

Η «προοδευτική» περί οικονομίας αντίληψη: μια διαρκής αυταπάτη

Το επικίνδυνο παιχνίδι της εξουσίας στην Αλβανία

Το σύνδρομο της Μπαρτσελόνα

Η αποκριά δεν τελείωσε ακόμα….

Newsletter ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΗ
Όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο email σας. Με την εγγραφή σας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης