FOCUS

Κάνοντας plane-spotting στην Ιαπωνία από μία... ιαματική πηγή

Κάνοντας plane-spotting στην Ιαπωνία από μία... ιαματική πηγή

Οι επισκέπτες που διαμένουν στο νέο ξενοδοχείο του Διεθνούς Αεροδρομίου Χανέντα στο Τόκιο μπορούν να κάνουν plane-spotting και να απολαμβάνουν τη θέα του Όρους Φούτζι, από μία ιαματική πηγή στην ταράτσα!

Το ξενοδοχείο Villa Fontaine Premier & Grand Haneda Airport που άνοιξε τον περασμένο Δεκέμβριο, διαθέτει 1.717 δωμάτια και είναι απευθείας συνδεδεμένο με το Terminal 3 του αεροδρομίου. Εκτός από το περίφημο σπα του, που είναι εξοπλισμένο με εσωτερικές και εξωτερικές φυσικές ιαματικές πηγές, προσφέρει τα πάντα, από αίθουσα εκδηλώσεων και σουίτες φιλικές προς τα παιδιά, μέχρι γυμναστήριο και εστιατόρια.

Αυτό που το καθιστά μοναδικό, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, είναι ότι αποτελεί επίσης τμήμα του Haneda Airport Garden, μιας εμπορικής εγκατάστασης πολλαπλών χρήσεων και τερματικού σταθμού λεωφορείων που κατασκευάστηκε από την ιαπωνική εταιρεία ακινήτων Sumitomo Realty Group.

Το συγκρότημα διαθέτει περίπου 74 καταστήματα απλωμένα σε δύο ορόφους όπου θα βρει κανείς αφορολόγητα τρόφιμα και αναμνηστικά από κάθε γωνιά της Ιαπωνίας. Εδώ οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν τα πάντα, από ξυλάκια, κατασκευασμένα από σπασμένα ρόπαλα του μπέιζμπολ, μέχρι γλυκά διακοσμημένα με στάμπες ιαπωνικής τέχνης ukiyoe, αφού δοκιμάσουν ιαπωνικές λιχουδιές σε ένα food hall με θέμα την περίοδο Έντο της Ιαπωνίας, από το 1603 έως το 1868.

Η επιστροφή των τουριστών

Ενώ ο ιαπωνικός τουρισμός είχε μείνει στάσιμος για πάνω από δύο χρόνια μετά την εξάπλωση του κορωνοϊού, ο αριθμός των επισκεπτών από το εξωτερικό αυξάνεται σταθερά από τότε που η κυβέρνηση ενέκρινε ξανά τα ταξίδια χωρίς βίζα για πολλές χώρες τον περασμένο Οκτώβριο.
Τον Μάρτιο, ο αριθμός των ξένων επιχειρήσεων και επισκεπτών αναψυχής ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο μετά την πανδημία, περίπου 1,82 εκατομμύρια, από 1,48 εκατομμύρια τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Ιαπωνίας (JNTO).
Το Τόκιο έχει επίσης ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να υποδεχτεί έως και 60 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες στη χώρα μέχρι το 2030, ενώ η κυβέρνηση αναμένει ότι ο αριθμός των επισκεπτών θα συνεχίσει να αυξάνεται ενόψει επερχόμενων διεθνών εκδηλώσεων όπως η Expo 25 στην Οσάκα το 2025.
Και καθώς ο εισερχόμενος τουρισμός ανακάμπτει, το Haneda – το οποίο κατέχει τον τίτλο του πιο συνεπούς και ακριβούς μέγα-αεροδρομίου στον κόσμο – ελπίζει να εκμεταλλευτεί αυτό το κύμα.


Η Ιαπωνία σε μικρογραφία


Οι κατασκευαστές ελπίζουν ότι το νέο συγκρότημα ξενοδοχείων και αεροδρομίων θα φτάσει να αντιπροσωπεύει έναν μικρόκοσμο των τοπικών χειροτεχνιών και γεύσεων της Ιαπωνίας για ταξιδιώτες από το εξωτερικό και ντόπιους εκδρομείς που αναζητούν λίγη ξεκούραση και χαλάρωση.
Όσοι επιθυμούν να φύγουν από το αεροδρόμιο μπορούν από τον τερματικό σταθμό των λεωφορείων να επιλέξουν μία από τις 30 διαφορετικές διαδρομές που συνδέουν τους επισκέπτες με προορισμούς όπως η Οσάκα, το Σεντάι και η Χακούμπα, ένα χιονοδρομικό θέρετρο στην επαρχία Ναγκάνο.
Οι κατασκευαστές θέλουν να επεκτείνουν τις διαδρομές αυτές σε περισσότερες προορισμούς της Ιαπωνίας, προκειμένου να αναζωογονήσουν διαφορετικές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Κατσουγιούκι Του, γενικό διευθυντή του Haneda Airport Garden.
Όπως ο ίδιος εξηγεί, οι επισκέπτες στο πολλαπλών χρήσεων συγκρότημα μπορούν ήδη να πάρουν μια γεύση από όσα έχει να προσφέρει η Ιαπωνία. «Στο μέλλον, θα θέλαμε να μπορούν να κάνουν περισσότερα από το να ψωνίζουν αντικείμενα. Θα θέλαμε για παράδειγμα να μπορούν να ζήσουν εμπειρίες όπως το παραδοσιακό ιαπωνικό τσάι ή να λάβουν μέρος σε εργαστήρια παρασκευής γλυκών, που θα εξάψουν την περιέργειά τους και την επιθυμία τους να επισκεφθούν και άλλες περιοχές της Ιαπωνίας».

Πώς να φτάσετε εκεί

Το Haneda Airport Garden συνδέεται απευθείας με τρένο της γραμμής του αεροδρομίου Keihin Electric Express και απέχει ένα λεπτό με τα πόδια από το σταθμό Tokyo Monorail Haneda Airport Terminal 3. Συνδέεται επίσης απευθείας με τον δεύτερο όροφο του Terminal 3 του αεροδρομίου Haneda.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ