FOCUS

Αποκλειστικό CNN Greece: Φοιτητές στην Αθήνα, ιεραπόστολοι στην Αφρική (vid&pics)

Αποκλειστικό CNN Greece: Φοιτητές στην Αθήνα, ιεραπόστολοι στην Αφρική (vid&pics)

Η πολιτική, τα οικονομικά συμφέροντα και ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός κρατούν δέσμια την Αφρική στη φτώχεια και διαιρούν τους ανθρώπους σε πατρίκιους και πληβείους.

Οι άνθρωποι που θα κληθούν να διδάξουν την ελευθερία, την ισότητα και θα χτίσουν σχολειά ακόμη και στα βάθη της ζούγκλας, σπουδάζουν στην Ελλάδα.

Ο Ιωάννης Φρέντ Κιμπούκα και η Ελένη Νακαζίμπουε είναι δύο νέοι από την Ουγκάντα, φοιτητές της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Οραματίζονται να δουν τους συμπολίτες τους να απολαμβάνουν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Διψούν για γνώση και ονειρεύονται όταν επιστρέψουν στην Αφρική να τη μεταλαμπαδεύσουν στους νέους.

patriarxis alexandreias cnn

Ο Iωάννης μιλώντας στο CNN Greece επισημαίνει ότι μόλις ολοκληρώσει σπουδές του στη Θεολογική Σχολή Αθηνών θα επιστρέψει στην πατρίδα του για να βοηθήσει τα παιδιά.

Η Ελένη, από την πλευρά της δηλώνει ότι στην Ουγκάντα θα είναι κατηχήτρια της Ορθοδοξίας και καθηγήτρια Θεολογίας.

Νέοι ταξίδεψαν από τα βάθη της Αφρικής στην Ελλάδα όχι μόνο για να σπουδάσουν αλλά και για να γίνουν κληρικοί. Τρεις ιερείς μιλώντας στο CNN Greece, ο πατ. Παύλος, ο πατ. Κορνήλιος και ο πατ. Βενιαμίν αποκαλύπτουν ότι μόλις επιστρέψουν στην Αφρική, ως ιερείς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, θα εργαστούν σκληρά για να προσφέρουν ανθρωπιστικό έργο.
Σύνθεση: CNN Greece

Tους πέντε νέους από την Αφρική, κληρικούς και λαϊκούς τους συναντήσαμε στην καρδιά της πολυπολιτισμικής Κυψέλης, στο μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, το οποίο καθημερινά επισκέπτονται δεκάδες άνθρωποι για να προσευχηθούν. Εδώ μιλήσαμε και με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β’. Μαζί του και ο μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, υπεύθυνος για το Μετόχι.

Διαβάστε επίσης:

Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο CNN Greece: Δεχθείτε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία
Κραυγή αγωνίας των Χριστιανών που ζουν στη «Μαύρη Ήπειρο»
Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο CNN Greece: Σε 42 κράτη της Αφρικής έχουμε ιεραποστολικό έργο
Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο CNN Greece: Η αγορά της Αιγύπτου είναι θετική
Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ενισχύει το ρόλο των γυναικών στην Εκκλησία
Άγ. Γεώργιος, Κάιρο: ξεφυλλίζοντας την ιστορία του εμβληματικού μοναστηριού
Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα
Ο Πάπας έστειλε ευχετήρια επιστολή στον... Πάπα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ