ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: «Στοιχειωμένοι» δρόμοι και άδεια καταστήματα μετά το «εορταστικό lockdown»

Ολλανδία: «Στοιχειωμένοι» δρόμοι και άδεια καταστήματα μετά το «εορταστικό lockdown»
Έρημοι δρόμοι και τα άδεια καταστήματα στο Ρότερνταμ

Σε καθεστώς γενικού lockdown βρίσκεται από το πρωί της Κυρικαής η Ολλανδία, προκειμένου να αναχαιτιστεί το πέμπτο κύμα που προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον της πανδημίας του κορωνοϊού και να αποφευχθεί ο συνωστισμός των πολιτών κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι εμπορικοί δρόμοι στην Ολλανδία νέκρωσαν και οι πολίτες ακυρώνουν τις αγορές και τα σχέδια τους για τις γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς η χώρα βρίσκεται από σε lockdown.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε το Σάββατο αιφνιδιαστικό lockdown χθες το απόγευμα επιβάλλοντας το κλείσιμο των μη απαραίτητων καταστημάτων καθώς και των εστιατορίων, των κομμωτηρίων, των γυμναστηρίων, των μουσείων και άλλων δημόσιων χώρων τουλάχιστον και τις 14 Ιανουαρίου. Στο μήνυμά του, ο πρωθυπουργός τόνισε πως το βήμα αυτό ήταν αναπόφευκτο εξαιτίας του πέμπτου κύματος που προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον

Όλα τα σχολεία θα κλείσουν μια εβδομάδα νωρίτερα για τις διακοπές των Χριστουγέννων, δηλαδή από τη Δευτέρα.

Τα νοικοκυριά καλούνται να μην δέχονται πάνω από δύο επισκέπτες και οι συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους είναι επίσης περιορισμένες στα δύο άτομα. Μοναδικές εξαιρέσεις θα ισχύουν ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, οπότε οι επισκέπτες μπορούν να είναι τέσσερις.

Αλλά τα κρούσματα που οφείλονται στην παραλλαγή Όμικρον αυξήθηκαν ραγδαία από τις αρχές Δεκεμβρίου και η παραλλαγή αυτή αναμένεται να είναι η επικρατέστερη μέχρι το τέλος του χρόνου.

Δείτε εικόνες από έρημους δρόμους και τα άδεια καταστήματα σε Αμστερνταμ και Ρότερνταμ:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ