ΚΟΣΜΟΣ

Ακυρώνει την κατασκευή του Turkish Stream η Ρωσία

Ακυρώνει την κατασκευή του Turkish Stream η Ρωσία
Scott Barbour/Getty Images/Ideal Image (φωτογραφία αρχείου)

Ο Ρώσος υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου, Turkish Stream, που θα συνέδεε τη Ρωσία με την Τουρκία, ενώ άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο να ακυρωθεί η κατασκευή πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αλεξέι Ουλιουκάιεφ, τις οποίες αναμετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Ίντερφαξ θα υπάρξουν περιορισμοί και στις -αερομεταφορές, σημείωσε ότι οι περιορισμοί θα αφορούν και τις κανονικές και τις πτήσεις τσάρτερ.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ ζήτησε από την κυβέρνησή του να ετοιμάσει μέσα δύο ημέρες σειρά οικονομικών μέτρων σε αντίποινα για την "επιθετική ενέργεια" της Τουρκίας.

Τα μέτρα θα αφορούν εμπόριο, επενδύσεις, καθώς και την απασχόληση εργατικού δυναμικού, τον τουρισμό, τις αεροπορικές μεταφορές, ακόμη και τον πολιτισμό, διευκρίνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης στο υπουργικό συμβούλιο η συνεδρίαση του οποίου αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Ο Μεντβέντεφ κάλεσε την κυβέρνηση "να θέσει σε εφαρμογή ένα σύνολο μέτρων, στον οικονομικό και πολιτιστικό τομέα, αντιδρώντας στην επιθετική ενέργεια της Τουρκίας". "Προτείνω όλα αυτά να γίνουν μέσα σε δύο ημέρες προκειμένου να περάσουμε το ταχύτερο δυνατό στις απαραίτητες διαδικασίες", διευκρίνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ