ΚΟΣΜΟΣ

Υποστηρικτές του ISIS πανηγυρίζουν για τις δολοφονίες στην Καλιφόρνια

Υποστηρικτές του ISIS πανηγυρίζουν για τις δολοφονίες στην Καλιφόρνια
Ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού στρατού στην Καλιφόρνια μετά την μαζική δολοφονία 14 ανθρώπων σε κέντρο αποκατάστασης ατόμων με ειδικές ανάγκες REUTERS/Mike Blake

Πανηγύρισε το Ισλαμικό Κράτος την επίθεση με 14 νεκρούς στο Σαν Μπερναντίνο στην Καλιφόρνια, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι υποστηρικτές του ISIS χρησιμοποιώντας το hashtag #America_Burning στα αραβικά, στο Twitter και στα forums των εξτρεμιστών, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την εν ψυχρώ εκτέλεση αθώων ανθρώπων, σύμφωνα με το site Vocativ.

"Τρία λιοντάρια μας έκαναν περήφανους", έγραψε ένας χρήστης του Twitter. "Οι δρόμοι στην Καλιφόρνια είναι γεμάτοι από στρατιώτες με βαρύ οπλισμό. Οι ΗΠΑ φλέγονται #America_Burning.”

“Αφήστε την Αμερική να μάθει μια νέα εποχή #California #America_burning,” ανέφερε ένα άλλο tweet.

“Ο Θεός είναι ο μεγαλύτερος” ένα τρίτο tweet αναφέρει σύμφωνα με το Vocativ. “Είθε ο Θεός να σπείρει φόβο στα σπίτια των Σταυροφόρων."

Πολλά από τα tweets και τα μηνύματα που συνδέονται με τον ISIS ισχυρίζονταν ότι τρομοκράτες είναι υπεύθυνοι για την μαζική δολοφονία. Άλλοι χρήστες του Twitter αμέσως απάντησαν στους υποστηρικτές του ISIS για να εκφράσουν την αποστροφή τους στους πανηγυρισμούς για μια τέτοια αποτρόπαια πράξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ