ΚΟΣΜΟΣ

Ουδέν νεότερο από τη συνάντηση ΥΠΕΞ Ρωσίας-Τουρκίας στο Βελιγράδι

Ουδέν νεότερο από τη συνάντηση ΥΠΕΞ Ρωσίας-Τουρκίας στο Βελιγράδι
REUTERS/Sergei Karpukhin

Τίποτα καινούργιο δεν άκουσε από την τουρκική πλευρά σχετικά με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ σήμερα μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του. Μελβούτ Τσαβούσογλου στο Βελιγράδι και στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών - μελών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

"Συναντηθήκαμε με τον επικεφαλής του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, κατόπιν επίμονου αιτήματος του, χωρίς να ακούσουμε τίποτε καινούργιο", δήλωσε.

Από την μεριά του ο Τσαβούσογλου δήλωσε –σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT– πως θα ήταν ουτοπικό να αναμένει κάποιος πως όλα τα προβλήματα στις σχέσεις με την Ρωσία θα επιλύονταν με μια συνάντηση και μόνο, αλλά είναι σημαντικό να διατηρηθούν ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας.

Πρόσθεσε πως "υπάρχει η πρόθεση και από τις δύο πλευρές να μην υπάρξει κλιμάκωση της έντασης στις διμερείς σχέσεις" εκφράζοντας τη βεβαιότητα "ότι η κοινή λογική θα υπερισχύσει του συναισθήματος".

Συμπλήρωσε ότι η Άγκυρα δεν σχεδιάζει μέχρι στιγμής τη λήψη μέτρων σε αντίποινα για τις ρωσικές εμπορικές και οικονομικές κυρώσεις.

Νωρίτερα, σήμερα, στο ετήσιο διάγγελμά του προς το έθνος ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν επιτέθηκε, εκ νέου, στην Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν την ώρα ακριβώς που ο υπουργός Ενέργειας ανακοίνωσε ότι "παγώνει" τα σχέδια για την κατασκευή του αγωγού Turkish Stream.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ