ΚΟΣΜΟΣ

Υλικό παρασκευής εκρηκτικών σε διαμέρισμα στις Βρυξέλλες

Υλικό παρασκευής εκρηκτικών σε διαμέρισμα στις Βρυξέλλες
Γαλλική αστυνομία

Οι βελγικές διωκτικές ανέφεραν πως βρήκαν ίχνη από εκρηκτικά, αυτοσχέδιες ζώνες και αποτυπώματα του Σαλά Αμπντεσλάμ, του νούμερο 1 καταζητούμενου για το μακελειό του Παρισιού κατά τη διάρκεια έρευνας σε διαμέρισμα στις Βρυξέλλες στις 10 Δεκεμβρίου.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν στον βελγικό Τύπο πως το διαμέρισμα στην περιοχή του Schaerbeek, νοικιάστηκε με ψεύτικο όνομα και πως μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί από άτομο που συνδέεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Τα ευρήματα αυτά έρχονται να επιβεβαιώσουν την υπόθεση πως μέρος των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, σχεδιάστηκαν κατά μεγάλο μέρος στο Βέλγιο.

Δύο από τους δράστες της επίθεσης ζούσαν στις Βρυξέλλες και οι βελγικές αρχές έχουν συλλάβει συνολικά 10 άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του ενός που νοίκιαζε το διαμέρισμα στην περιοχή Schaerbeek.

Οι αρχές έχουν ήδη βρει και το αποτύπωμα του Σαλά Αμπντεσλάμ, αδερφού του ενός δράστη, που επέστρεψε από το Παρίσι την επόμενη μέρα των επιθέσεων και ακόμη δεν έχει συλληφθεί.

Πολλοί από όσους συνελήφθησαν στο Βέλγιο φαίνεται πως είχαν διαύλους επικοινωνίας με τον Αμπντεσλάμ, όπως τα δύο άτομα που τον μετέφεραν από το ένα τμήμα των Βρυξελλών στο Schaerbeek μετά την επιστροφή του από το Παρίσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ