ΚΟΣΜΟΣ

Κι ύστερα... ήρθαν οι μέλισσες: Ένα σμήνος σε κόκπιτ αεροσκάφους προκαλεί χάος σε πτήση

Κι ύστερα... ήρθαν οι μέλισσες: Ένα σμήνος σε κόκπιτ αεροσκάφους προκαλεί χάος σε πτήση
screen grab

Οι λόγοι καθυστέρησης μιας πτήσης μπορεί να είναι πολλοί, από κακοκαιρία ή τεχνικό πρόβλημα έως καθυστερημένη άφιξη ενός αεροσκάφους. Στην περίπτωση, όμως, της πτήσης της Air India από την Καλκούτα στην Αγκαρτάλα, ο λόγος ήταν κάθε άλλο παρά… κλασικός. 

Ένα σμήνος μελισσών. Συμβαίνει και στα πιο σύγχρονα αεροδρόμια, όπως εκείνο της ινδικής μεγαλούπολης.

Η αναχώρηση της πτήσης καθυστέρησε για 1 και πλέον ώρες, αφού οι μέλισσες είχαν βρει καταφύγιο σε ένα από τα παράθυρα του πιλοτηρίου και, για την ακρίβεια, στο αριστερό τζάμι, εμποδίζοντας την ορατότητα του πιλότου.

Οι αντίστοιχοι υαλοκαθαριστήρες του αεροσκάφους αποδείχτηκαν αναποτελεσματικοί για την απομάκρυνση των επίμονων εντόμων. Και κάπως έτσι, επιστρατεύτηκαν πυροσβέστες, οι οποίοι με τη χρήση εκτοξευτήρων νερού… ξεβόλεψαν το σμήνος.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είχε ήδη καθυστέρηση μιάμισης ώρας εξαιτίας τεχνικού προβλήματος. Και πάνω που οι επιβάτες ανακουφίστηκαν από την αποκατάσταση του προβλήματος, ύστερα… ήρθαν οι μέλισσες!

«Μετά από τη βλάβη που προκάλεσε καθυστέρηση 1,5 ώρας, είχαμε επίθεση από μέλισσες. Ένα σμήνος ήρθε και κάθισε στο τζάμι του κόκπιτ. Χιλιάδες μέλισσες απλώς κάθονταν εκεί, εμποδίζοντας τον πιλότο να δει» εξήγησε στο CNN ο διευθυντής του αεροδρομίου, Kaushik Bhattacharjee.

Τελικώς, το αεροσκάφος απογειώθηκε δυόμιση ώρες μετά την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησής του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ