ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Θετικός και ο πρώην κυβερνήτης του Νιού Τζέρσι

Κορωνοϊός: Θετικός και ο πρώην κυβερνήτης του Νιού Τζέρσι
(AP Photo/Cliff Owen)

Ο πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας και πρώην κυβερνήτης της πολιτείας Νιου Τζέρσι Κρις Κρίστι ανακοίνωσε χθες Σάββατο πως αποφάσισε να εισαχθεί σε νοσοκομείο προληπτικά, αφού διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

«Σε συνεννόηση με τους γιατρούς μου, έκανα εισαγωγή στο Morristown Medical Center», ανέφερε ο Κρίστι.

«Αν και αισθάνομαι καλά κι έχω μόνο ελαφριά συμπτώματα, λόγω του ιστορικού μου με το άσθμα αποφασίσαμε ότι αυτό είναι σημαντικό προληπτικό μέτρο».

Νωρίτερα χθες, ο Κρίστι ενημέρωσε πως διαγνώστηκε ότι προσβλήθηκε. Αρκετοί ακόμη συνεργάτες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχουν επίσης μολυνθεί.

Εστία υπερμετάδοσης ο Λευκός Οίκος

Σε εστία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού εξελίσσεται κάθε ώρα που περνάει ο Λευκός Οίκος καθώς, εκτός από τον προεδρικό ζεύγος Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ, θετικά στον φονικό ιό έχουν διαγνωστεί και άλλα μέλη του προεδρικού περιβάλλοντος.

Ανάμεσα στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου, ο Μπιλ Στέπιεν, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, όπως μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Θετικός διεγνώσθη το Σάββατο και στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ, όπως επιβεβαίωσε στο CNNi αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο Νίκολας Λούνα, βοηθός του προέδρου, συνοδεύει τον Αμερικανό πρόεδρο κατά τη διάρκεια της ημέρας και βρίσκεται πάντα σχετικά κοντά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ