ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η απειλή από εξτρεμιστές παραμένει υψηλή - Φόβοι εν όψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν

ΗΠΑ: Η απειλή από εξτρεμιστές παραμένει υψηλή - Φόβοι εν όψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν
AP Photo/Eric Gay

Μπαράζ συλλήψεων έχει σημειωθεί μετά τα δραματικά γεγονότα στο Καπιτώλιο, ενώ ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πιο απομονωμένος από ποτέ. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που προειδοποιούν ότι η απειλή δεν έχει εκλείψει και εκφράζουν φόβους εν όψει της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του επικεφαλής των Δημοκρατικών της Γερουσία Τσακ Σούμερ, ο οποίος υπογράμμισε σήμερα ότι η απειλή από βίαιες εξτρεμιστικές ομάδες παραμένει υψηλή μετά την αιματηρή εισβολή στο Καπιτώλιο από υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Σούμερ επισήμανε ότι μίλησε το Σάββατο με τον διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι ζητώντας του να «καταδιώξει ανελέητα» αυτούς που πραγματοποίησαν την επίθεση.

«Η απειλή βίαιων εξτρεμιστών ομάδων παραμένει υψηλή και οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για τη δημοκρατική μας διαδικασία, με την επερχόμενη τελετή ορκωμοσίας στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν και της εκλεγμένης αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις», δήλωσε ο Σούμερ.

Το FBI έχει ήδη αυξήσει το επίπεδο ασφάλειας μετά τα γεγονότα και πρόκειται να λάβει δρακόντεια μέτρα εν όψει της τελετής ορκωμοσίας. Ήδη, έχουν ενισχυθεί οι φράχτες έξω από το Καπιτώλιο, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για το τι συνέβη την περασμένη Τετάρτη, προκειμένου να υπάρξουν αλλαγές σε ό,τι αφορά τα μέτρα φύλαξης και ασφάλειας.

Οι φόβοι δεν είναι αβάσιμοι. Όπως μεταδίδει το CNNi, ομάδες εξτρεμιστών και οπαδών του Τραμπ όντως απειλούν με αιματοκύλισμα την ημέρα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν. Μηνύματα μίσους εντοπίζονται να κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως:

«Αν δεν ξέρετε να πυροβολείτε, πρέπει να μάθετε. ΤΩΡΑ».

«Τραμπ ή πόλεμος. Σήμερα. Τόσο απλά».

«Θα εισβάλουμε στα κυβερνητικά κτήρια, θα σκοτώσουμε αστυνομικούς, θα σκοτώσουμε άνδρες της ασφάλειας και ομοσπονδιακούς πράκτορες και θα απαιτήσουμε εκ νέου καταμέτρηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ