ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπρέιβικ επαινεί τη Χρυσή Αυγή!

Ο Μπρέιβικ επαινεί τη Χρυσή Αυγή!
REUTERS / NTB SCANPIX

Την ικανοποίησή του για την άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη εξέφρασε ο Άντερς Μπρέιβικ, ο οποίος κατά την παρουσία του σε νορβηγικό δικαστήριο, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Χρυσή Αυγή!

Ο ακροδεξιός Νορβηγός, ο οποίος το 2011 στέρησε τη ζωή σε 77 ανθρώπους, έχει υποβάλει μήνυση κατά του νορβηγικού κράτους, διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες κράτησής του και σήμερα βρέθηκε για δεύτερη διαδοχική ημέρα στο δικαστήριο για την εκδίκασή της.

Κατά τη διάρκεια της επιχειρηματολογίας του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη φυλακή, ο Μπρέιβικ εξέφρασε ικανοποίηση για την αύξηση των ποσοστών των ακροδεξιών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο παράδειγμα της Χρυσής Αυγής, αλλά και στα γερμανικά ακροδεξιά κόμματα.

Σε ό,τι αφορά το... σοβαρό πρόβλημα κακομεταχείρισης που βιώνει, ο Νορβηγός μακελάρης ήταν λάβρος. «Το κράτος θέλει να με σκοτώσει. Τίποτα δεν είναι όπως πρέπει, από τις συνθήκες κράτησης μέχρι το φαγητό. Θα ήταν προτιμότερο να με σκοτώσουν παρά να ζω αυτά που ζω. Λίγοι θα άντεχαν αυτά που έχω αντέξει...»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ