ΚΟΣΜΟΣ

Αποκλειστικό CNNi: Κάτοικοι της Μιανμάρ δραπετεύουν στην Ινδία

Αποκλειστικό CNNi: Κάτοικοι της Μιανμάρ δραπετεύουν στην Ινδία
AP Photo/Anupam Nath

Οδοιπορικό που αποτυπώνει τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στη Μιανμάρ με την βίαιη καταστολή της στρατιωτικής χούντας και ωθεί τους κατοίκους της να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς προς την Ινδία κάνει το CNNi.

Ειδικότερα, στο αποκλειστικό ρεπορτάζ, το CNNi μίλησε με μια 36χρονη έγκυο γυναίκα που μπήκε στην Ινδία μαζί με την 5χρονη κόρη της και τον σύζυγό της, που λέει ότι υπηρετούσε ως αστυνομικός.

Όπως μεταφέρει η δημοσιογράφος, Βεντίκα Σουντ, από τότε που ανέλαβε η στρατιωτική χούντα, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Μιανμάρ με μια από τις κυριότερες διεξόδους να καταλήγει στο Μιζοράμ, ένα εκ των τεσσάρων βορειοανατολικών κρατιδίων της Ινδίας που συνορεύει με την πολύπαθη χώρα.

Άνθρωποι που πέρασαν στην Ινδία από τη Μιανμάρ, ισχυρίστηκαν στο CNNi ότι η στρατιωτική χούντα διέταξε την αστυνομία να πυροβολήσει διαδηλωτές, κάτι που το δίκτυο δεν μπορεί να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή.

Ωστόσο, το αμερικανικό δίκτυο επικοινώνησε με την πρεσβεία της Μιανμάρ για να μας λάβει μια απάντηση, χωρίς αποτέλεσμα ωστόσο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ