ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Σοβαρά άρρωστος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σύμφωνα με τους εισαγγελείς του Μιλάνο

Ιταλία: Σοβαρά άρρωστος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σύμφωνα με τους εισαγγελείς του Μιλάνο
AP/ANSA POOL

Χωρίς τη συμμετοχή του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού θα συνεχιστεί η δίκη που αφορά τον ίδιο για την υπόθεση «μπούνγκα μπούνγκα».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι σοβαρά άρρωστος σύμφωνα με τους εισαγγελείς του Μιλάνο και για αυτό η ακροαματική διαδικασία στη δίκη που κατηγορείται για χρηματισμό μαρτύρων θα συνεχιστεί χωρίς την παρουσία του ίδιου.

«Πιστεύουμε ότι ο Μπερλουσκόνι είναι σοβαρά άρρωστος, με βαριάς μορφής ασθένεια. Αυτό προκύπτει από τις ιατρικές βεβαιώσεις και από τις επισκέψεις των ειδικών», υπογράμμισε η εισαγγελέας Τιτσιάνα Σιτσιλιάνο.

Στις 26 Μαΐου, οι αρμόδιοι δικαστικοί θα πρέπει να αποφασίσουν αν η όλη διαδικασία μπορεί να συνεχιστεί με την εξέταση των υπόλοιπων κατηγορούμενων και μαρτύρων και αναβολή σε ό,τι αφορά τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος θα μπορούσε να επιστρέψει στις δικάσιμούς όταν και αν η κατάσταση της υγείας του το επιτρέψει.

Στην συγκεκριμένη δίκη, ο Μπερλουσκόνι κατηγορείται ότι δωροδόκησε σειρά νεαρών γυναικών ώστε να καταθέσουν ότι οι γιορτές, γνωστές ως «πάρτι μπούνγκα μπούνκα», στη βίλα του στο 'Αρκορε ήταν απλώς «δείπνα υψηλού επιπέδου».

Ο Μπερλουσκόνι - ο οποίος είναι 84 ετών- τους τελευταίους μήνες εισήχθη επανειλημμένα στο ιδιωτικό νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνο εξαιτίας των συνεπειών του κορονοϊού και, όπως αναφέρει μέρος του Τύπου, λόγω καρδιακής πάθησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ