ΚΟΣΜΟΣ

Το Βέλγιο αποφάσισε να εκδώσει στη Γαλλία τον Αμπντεσλάμ

Το Βέλγιο αποφάσισε να εκδώσει στη Γαλλία τον Αμπντεσλάμ
ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Οι βελγικές αρχές αποφάσισαν σήμερα να εκδώσουν στη Γαλλία τον Σαλά Αμπντεσλάμ, τον μοναδικό επιζώντα και βασικό ύποπτο για τις επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο.

“Οι βελγικές και οι γαλλικές αρχές θα σκεφτούν τώρα από κοινού πως θα προχωρήσουν περαιτέρω στην εκτέλεση της μεταφοράς”, ανέφεραν οι εισαγγελείς με γραπτή δήλωση.

Η ακροαματική διαδικασία ήταν προγραμματισμένη για το πρωί, ωστόσο, αναβλήθηκε για το απόγευμα, ώστε να δοθεί χρόνος στον εισαγγελέα να πάει στη φυλακή για να εξετάσει τον Αμπντεσλάμ

Νωρίτερα το πρωί, ένας από τους δικηγόρους του Αμπντεσλάμ είχε δηλώσει πως ο πελάτης του επιθυμούσε να παραδοθεί στη Γαλλία και να συνεργαστεί με τις γαλλικές αρχές.

"Σας βεβαιώνω άλλωστε ότι ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ θέλει να παραδοθεί στις γαλλικές αρχές. Συμφωνεί συνεπώς με την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψής του και μπορώ επίσης να σας βεβαιώσω ότι θέλει να συνεργαστεί με τις γαλλικές αρχές", δήλωσε ο δικηγόρος Σεντρίκ Μουάς

Ο κατηγορούμενος είχε εξεταστεί από τους βέλγους ανακριτές ήδη από την επομένη της σύλληψής του, υποκρινόμενος αρχικά ότι συνεργάζεται πριν σιωπήσει στη συνέχεια. Εξετάστηκε ξανά στις 22 Μαρτίου αμέσως μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες και επίσης δεν έκανε την παραμικρή δήλωση.

Διαβάστε επίσης:

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ θέλει να παραδοθεί στη Γαλλία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ