ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Συναγερμός για «φορτηγό με εκρηκτικά» κοντά στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ: Συναγερμός για «φορτηγό με εκρηκτικά» κοντά στο Καπιτώλιο
AP Photo/Patrick Semansky

Συναγερμός έχει σημάνει κοντά στο Καπιτώλιο, την έδρα του αμερικανικού Κογκρέσου στην Ουάσινγκτον, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με άνδρα, ο οποίος ισχυρίζεται πως έχει μία βόμβα στο φορτηγό του που είναι σταθμευμένο κοντά στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, απέναντι από το Καπιτώλιο.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί και οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με την αστυνομία του Καπιτωλίου να δηλώνει πως επί του παρόντος δεν γνωρίζει τα κίνητρα του άνδρα.

«Διεξάγεται έρευνα για απειλή βόμβας» αναφέρεται από την αστυνομία, η οποία καλεί τους κατοίκους να μείνουν μακριά από την περιοχή.

Το Κογκρέσο δεν συνεδριάζει αυτή την εβδομάδα των θερινών διακοπών της Βουλής, αλλά υπάλληλοι κυκλοφορούν στον περίβολο του Καπιτωλίου.

Ο περίβολος του Καπιτωλίου φρουρείται αυστηρά μετά τη φονική έφοδο που πραγματοποίησαν στις 6 Ιανουαρίου υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ.

Στις 2 Απρίλιου, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε όταν νεαρός άνδρας έριξε το αυτοκίνητό του σε οδόφραγμα που προστατεύει την είσοδο πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ