ΚΟΣΜΟΣ

Αποζημίωση 10,1 εκατ. δολάρια για την κόρη του Πολ Γουόκερ

Αποζημίωση 10,1 εκατ. δολάρια για την κόρη του Πολ Γουόκερ
REUTERS/Filipe Carvalho/Files

Ποσό ύψους 10,1 εκατομμυρίων δολαρίων θα λάβει η κόρη του Πολ Γουόκερ, του ηθοποιού που το 2013 έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο στο οποίο ήταν συνοδηγός -με οδηγό τον Ρότζερ Ρόντας- εξετράπη της πορείας του σε δρόμο του Λος Άντζελες.

Ο συνήγορος της 17χρονης Μίντοου Γουόκερ, ανέφερε ότι η αποζημίωση θα τοποθετηθεί σε καταπίστευμα για τη νεαρή κοπέλα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TMZ, ο διακανονισμός είχε επιτευχθεί το Νοέμβριο του 2014 αλλά είχε παραμείνει άγνωστος έως τώρα.

Ο διακανονισμός σύμφωνα με τον συνήγορο καλύπτει "ένα μικρό κομμάτι από τα όσα θα κέρδιζε ως πατέρας της, ως διεθνής κινηματογραφικός σταρ, αν δεν είχε κοπεί τραγικά το νήμα της ζωής του".

Πρόσθεσε ότι η κόρη του Γουόκερ έχει καταθέσει μήνυση στην Porsche σκοπεύοντας "να κατηγορήσει την εταιρεία για την παραγωγή ενός ελαττωματικού οχήματος, που προκάλεσε τον θάνατο του Πολ Γουόκερ".

Ωστόσο, η Porsche επιμένει ότι ο ίδιος ο ηθοποιός ευθύνεται για τον θάνατό του ενώ μετά από τετράμηνη έρευνα, οι αρχές του Λος Αντζελες είχαν καταλήξει στο ότι το δυστύχημα προκλήθηκε εξαιτίας της υπερβολικής ταχύτητας και όχι μηχανικής βλάβης.

Ο συνήγορος της οικογένειας σημείωσε ότι ο Γουόκερ επέζησε της σύγκρουσης αλλά "κάηκε ζωντανός εξαιτίας του ελαττωματικού σχεδιασμού της Porsche" ενώ παρόμοια μήνυση έχει κάνει και η οικογένεια του Ρόντας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ