ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Επίθεση ενόπλου σε πανεπιστήμιο - Τουλάχιστον οκτώ οι νεκροί

Ρωσία: Επίθεση ενόπλου σε πανεπιστήμιο - Τουλάχιστον οκτώ οι νεκροί
Screengrab

Συναγερμός σήμανε σε πανεπιστήμιο στην πόλη Περμ της Σιβηρία όταν ένοπλος δράστης άνοιξε πυρ κατά φοιτητών και καθηγητών. 

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 19 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Ο ένοπλος σκοτώθηκε από τις αρχές καθώς προέβαλε αντίσταση κατά την προσπάθεια σύλληψής του, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters το γραφείο Τύπου του πανεπιστημίου.

Όπως μεταδίδει το RT, ο ένοπλος δράστης φέρεται να ήταν ένας 18χρονος, φοιτητής του πανεπιστημίου, ο οποίος έδρασε μόνος του και είχε κάνει μάλιστα προαναγγελία για την επίθεση στα social media.

«Αποφάσισα για την ημερομηνία: 20 Σεπτεμβρίου. Προσπαθώ να μελετήσω τα περάσματα μεταξύ των κτηρίων... Μισώ τον εαυτό μου, αλλά θέλω να βλάψω όλους όσους μπαίνουν στο δρόμο μου. Το κουδούνισμα στο κεφάλι έγινε ακόμα πιο δυνατό... Δεν θα σωθείτε από την απαγόρευση των όπλων, θα σκοτωθείτε από αυτοκίνητα, βόμβες, μαχαίρια... Άνθρωποι σαν εμένα θα καταστρέψουν τα πάντα γύρω σας», φέρεται να γράφει στο σημείωμά του.

Associated Press

Εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει δείχνουν φοιτητές τρομοκρατημένους να πηδούν από τα παράθυρα.

Σε άλλο βίντεο φαίνεται ένας νεαρός να περπατά στον χώρο του πανεπιστημίου φορώντας μαύρα ρούχα και κράνος και να κρατά όπλο:

Στο σημείο βρίσκονται ασθενοφόρα και διασώστες παρέχοντας βοήθεια στους τραυματίες.

Η Ρωσία έχει αυστηρούς περιορισμούς σχετικά με την οπλοκατοχή από πολίτες, αλλά κάποιες κατηγορίες όπλων διατίθενται προς πώληση, όπως όπλα για κυνήγι, για νόμιμη άμυνα ή για αθλήματα, αν οι επίδοξοι κάτοχοί τους περάσουν τις απαραίτητες εξετάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ