ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο Ρότζερ Μίτσελ, σκηνοθέτης της ταινίας «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ»

Πέθανε ο Ρότζερ Μίτσελ, σκηνοθέτης της ταινίας «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ»
imdb

O σκηνοθέτης της ταινίας «Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ», Ρότζερ Μίτσελ πέθανε σε ηλικία 65 ετών. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η οικογένειά του, στις 23 Σεπτεμβρίου, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει την αιτία θανάτου.

Ο Μισέλ γεννήθηκε στη Νότιο Αφρική, αλλά έζησε και έκανε την καριέρα του στο Ηνωμένο Βασίλειο, αρχικά στο Royal Court Theatre, στο Royal Shakespeare Company, πριν περάσει στην τηλεόραση με την επιτυχημένη μεταφορά του «The Buddha of Suburbia», του Χανίφ Κιουρεϊσί.

Η πρώτη του ταινία ήταν το «My Night With Reg» το 1997, αλλά ήταν το «Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ» που τον έκανε διάσημο. Ακολούθησαν το «Changing Lanes» το 2002 με τους Μπεν Άφλεκ και τον Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, τα «The Mother» και «Enduring Love» με τον Ντάνιελ Κρεγκ, το «Venus» του 2006 που χάρισε την τελευταία υποψηφιότητα για Όσκαρ στον Πίτερ Ο' Τουλ, το «Morning Glory» του 2010 με τους Χάρισον Φορν, Ντάιαν Κίτον και Ρέιτσελ ΜακΑνταμς και το «Hyde Park on Hudson» του 2012 με τον Μπιλ Μάρεϊ.

Το 2014 ο Ρότζερ Μισέλ κέρδισε BAFTA για τη μίνι σειρά «The Lost Honour of Christopher Jefferies» του 2014 και για τηλεταινία για το «Persuasion» το 1995.

Η τελευταίες του ταινίες ήταν το «Blackbird» του 2019 με την Σούζαν Σαράντον και το «The Duke» του 2020 με τον Τζιμ Μπρόουντμπεντ και την Ελεν Μίρεν.

«Οι περισσότερες ταινίες μου αφορούν ανθρώπους που νιώθουν άβολα με τον κόσμο γύρω τους, που δεν ταιριάζουν και προσπαθούν να τον κατανοήσουν», έλεγε ο ίδιος, φτιάχνοντας ταινίες μικρότερες απ' όσο θα ήθελε το χολιγουντιανό σύστημα, πιο «ευρωπαϊκές», οι οποίες όμως κατάφεραν να κερδίσουν μια ειδική θέση στην καρδιά του κοινού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ