ΚΟΣΜΟΣ

Κολέγιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης αλλάζει το όνομά του μετά από δωρεά - μαμούθ

Κολέγιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης αλλάζει το όνομά του μετά από δωρεά - μαμούθ
Wikipedia

Σε διαδικασία μετονομασίας βρίσκεται το Κολέγιο Λινάκρ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, το οποίο αλλάζει το όνομά του σε Thao College μετά τη δωρεά που έκανε σε αυτό η πλουσιότερη γυναίκα του Βιετνάμ.

Η προσφορά της 51χρονης Nguyen Thi Phuong Thao, προέδρου της Sovico Group, ανέρχεται στα 155 εκατομμύρια λίρες.

Το Κολέγιο Λινκάρ βρίσκεται τώρα σε διαδικασίες αλλαγής του ονόματός του, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο, αναφέρει η Guardian.

Το μεταπτυχιακό κολέγιο, με έτος ίδρυσης το 1962, πήρε το όνομά του από τον ουμανιστή γιατρό της Αναγέννησης Τόμας Λίναρκ.

Σύμφωνα με το κολέγιο, η χορηγία θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός νέου μεταπτυχιακού κέντρου καθώς και νέων υποτροφιών σε μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Η Τάο κέρδισε μεγάλο μέρος της περιουσίας της χάρη στην αεροπορική εταιρεία VietJet Air, η οποία ελέγχεται από τη Sovico.

Ωστόσο αρκετές είναι οι αντιδράσεις. Η δρ. Μαρία Καουθάρ Νταούδα, λέκτορας Γαλλικής φιλολογίας της Οξφόρδης, δήλωσε στην εφημερίδα Telegraph ότι τα ονόματα των κολεγίων δεν πρέπει να αλλάζουν απλώς και μόνο επειδή «δίνεται ένα μεγάλο δώρο».

«Η ευγνωμοσύνη για τα χρήματα της κυρίας Τάο μπορεί να εκφραστεί με τρόπους που δεν θα εξαλείφουν αυτό που η προσφορά επιδιώκει να προστατεύσει», πρoσθέτει η Νταούδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ