ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ακόμα και στον πόλεμο η Γιορτή της Γυναίκας έχει...μία ιδιαίτερη σημασία

Ουκρανία: Ακόμα και στον πόλεμο η Γιορτή της Γυναίκας έχει...μία ιδιαίτερη σημασία
Ένας Ουκρανός άνδρας άφησε για λίγο τα όπλα για να αγοράσει λουλούδια για την σύντροφό του, λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου CNNGreece

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και Ουκρανοί άνδρες δεν ξέχασαν τις γυναίκες τους ούτε τη σημασία της ημέρας, της 8ης Μαρτίου, παρά τον πόλεμο που επικρατεί στη χώρα τους εδώ και 13 ημέρες.

Κάποιοι από αυτούς σκέφτηκαν να προμηθευτούν λίγα λουλούδια για να τα προσφέρουν στις γυναίκες τους ως ένδειξη θαυμασμού προς το γυναικείο φύλο, ακόμα κι αν οι σκέψεις όλων είναι μόνο στην απελευθέρωση της πατρίδας τους.

Τα λουλούδια που κρατάνε στα χέρια τους θα μπορούσαν να κρύβουν πολλούς συμβολισμούς. Μπορεί να συμβολίζουν την ανάγκη και την ελπίδα για ζωή στην βομβαρδισμένη Ουκρανία. Μπορεί να συμβολίζουν την «Άνοιξη» που αναμένουν στην πατρίδα τους με την κατάπαυση του πυρός, αν και οι -έως τώρα- διαπραγματεύσεις δεν δίνουν και πολλά περιθώρια ελπίδας. Μπορεί όμως να συμβολίζουν την υπενθύμιση του εορτασμού που, υπό άλλες συνθήκες, ενδεχομένως να γίνονταν σε έναν εξωτερικό χώρο κι ένα όμορφο μέρος κατάλληλα προετοιμασμένο για τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας.

Όπως και να’χει, ακόμα και στον πόλεμο υπάρχουν λίγες στιγμές που ξαναφέρνουν το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων και κρατούν ζωντανή, την ελπίδα, για ζωή!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ