ΚΟΣΜΟΣ

Solaris: Στα τουρκικά παράλια το πολυτελές σκάφος του Ρόμαν Αμπράμοβιτς

Solaris: Στα τουρκικά παράλια το πολυτελές σκάφος του Ρόμαν Αμπράμοβιτς
Το γιοτ Solaris έφυγε από το Μαυροβούνιο την περασμένη εβδομάδα, κινούμενο νοτιοανατολικά προς την Τουρκία και περνώντας από χωρικά ύδατα κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης AP Photo/Risto Bozovic

Ένα υπερπολυτελές σκάφος αναψυχής που συνδέεται με τον Ρώσο ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς -εις βάρος του οποίου έχουν επιβληθεί κυρώσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία- ελλιμενίστηκε σήμερα στην Αλικαρνασσό στη νοτιοδυτική Τουρκία.

Το γιοτ Solaris έφυγε από το Μαυροβούνιο την περασμένη εβδομάδα, κινούμενο νοτιοανατολικά προς την Τουρκία και περνώντας από χωρικά ύδατα κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν επιβάλει κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς και σε αρκετούς άλλους Ρώσους δισεκατομμυριούχους.

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ έχουν κινηθεί προς την κατάσχεση πολυτελών σκαφών αναψυχής και άλλων πολυτελών περιουσιακών στοιχείων από τα άτομα που υπόκεινται σε κυρώσεις.

Ο Αμπράμοβιτς ήταν μεταξύ πολλών Ρώσων ολιγαρχών που προστέθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε μια «μαύρη» λίστα της ΕΕ που περιελάμβανε ήδη δεκάδες πλούσιους Ρώσους.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αμπράμοβιτς πέταξε στη Μόσχα από την Κωνσταντινούπολη με το ιδιωτικό του τζετ. Σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πτήσεων, ήταν το δεύτερο ταξίδι με τζετ που συνδέεται με το Αμπράμοβιτς μεταξύ της τουρκικής πόλης και της ρωσικής πρωτεύουσας μέσα σε τρεις ημέρες.

Το μήκους 140 μέτρων γιοτ Solaris, το οποίο πλέει υπό σημαία Βερμούδων σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης Marine Traffic, στις 8 Μαρτίου έφυγε από ένα ναυπηγείο της Βαρκελώνης όπου πραγματοποιούνταν επισκευές.

Αναχώρησε από το θέρετρο Τιβάτ της Αδριατικής στο Μαυροβούνιο στις 13 Μαρτίου με προορισμό το θέρετρο Ντάτσα στην Τουρκία, ενώ πέρασε και αρκετά ανοιχτά της Κρήτης.

Το σούπερ γιοτ κατασκευάστηκε σε γερμανικό ναυπηγείο και έκανε το πρώτο του ταξίδι στις αρχές του περασμένου έτους. Το Solaris περιλαμβάνεται σε μια σειρά από γιοτ που ανήκουν στον Αμπράμοβιτς, σύμφωνα με αναφορές σε εκδόσεις για πολυτελή είδη, όπως το Super Yacht Fan, Super Yacht Times και Forbes.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ