ΚΟΣΜΟΣ

Αυγά και συνθήματα κατά του Τραμπ έξω από συνέδριο των Ρεπουμπλικανών

Αυγά και συνθήματα κατά του Τραμπ έξω από συνέδριο των Ρεπουμπλικανών
Ο Ντουράν Αντράντε (Duran Andrade) και η Κέιτι Χάντλεστον (Katie Huddleston) υψώνουν τις γροθιές τους στις μαζικές διαμαρτυρίες κατά του Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump) έξω από το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος της Καλιφόρνια στο Μπερλινγκέιμ, την Παρασκευή 29 Απριλίου 2016 REUTERS/Noah Berger

Σχεδόν 1.000 διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων εκτόξευαν αυγά εναντίον των αστυνομικών, συγκεντρώθηκαν για άλλη μια ημέρα απόψε (29/4) για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump).

Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος επρόκειτο να δώσει την κεντρική ομιλία στο εναρκτήριο γεύμα του συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών της Καλιφόρνια, στο ξενοδοχείο Hyatt Regency San Francisco Airport, στο προάστιο Μπέρλινγκειμ (Burlingame) του Σαν Φρανσίσκο.

Όμως, η ομιλία καθυστέρησε, καθώς οι διαδηλώτες έκλεισαν τον δρόμο που οδηγούσε στο ξενοδοχείο, αναγκάζοντας τους άνδρες με τα μαύρα των μυστικών υπηρεσιών να βγάλουν τον υποψήφιο και να τον μεταφέρουν μέσα από τα χωράφια, μπαίνοντας στο Hyatt από την πίσω πόρτα.

Trump CACOP 2016 04 29T202115Z 1742052802 S1AETBFKPVAA RTRMADP 3 USA ELECTION TRUMP

Ο Τραμπ μιλά στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών της Καλιφόρνια στο Μπερλινγκέιμ, την Παρασκευή 29 Απριλίου 2016 - Πηγή: REUTERS/Stephen Lam

Δεκάδες αστυνομικοί σχημάτισαν αλυσίδα γύρω από το ξενοδοχείο, απωθώντας τους διαδηλωτές. Η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη, αν και δεν ξέσπασαν βίαια επεισόδια όπως αυτά χθες Πέμπτη στο συνεδριακό κέντρο Orange County Fairgrounds –στo θέρετρο Κόστα Μέσα (Costa Mesa) 60 χλμ νοτίως του Λος Άντζελες– όπου η αστυνομία προχώρησε σε είκοσι συλλήψεις και μάζεψε από το δρόμο ένα κατεστραμμένο περιπολικό.

Στις σημερινές διαμαρτυρίες, οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με υβριστικά συνθήματα, όπως «Τραμπ ηλίθιε» ή «Ο φόβος και το μίσος δεν είναι προεδρικά προσόντα». Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συγκεντρωμένοι ύψωσαν και πολλές μεξικανικές σημαίες, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις δηλώσεις του Τραμπ, ο οποίος –ανακοινώνοντας πέρυσι τον Ιούνιο την υποψηφιότητά του– είχε χαρακτηρίσει τους Μεξικανούς «ναρκέμπορους», «βιαστές και εγκληματίες», κατά των οποίων υπόσχεται την ανέγερση τείχους στα μεξικανικά σύνορα, που θα πληρώσει η κυβέρνηση του Μεξικού.

Σήμερα, ανέβηκε στη σκηνή και αστειεύτηκε, λέγοντας ότι «δεν ήταν και πιο εύκολη είσοδος που έχει κάνει».

«Αισθάνθηκα σαν να διασχίζω τα σύνορα», είπε, συμπληρώνοντας ότι περπάτησε «στη σκόνη και τη λάσπη» για να καταφέρει να έρθει στο κτίριο.

Όσον αφορά το περίφημο τείχος, δήλωσε με το γνωστό ύφος ότι «δύο χιλιάδες χρόνια πριν οι Κινέζοι κατάφεραν να χτίσουν ένα τείχους μήκους 13.000 μιλίων, το τείχος που χρειαζόμαστε θα έχει μήκος 2.000 μιλίων, που λόγω των φυσικών εμποδίων θα έχει τελικά 1.000», για να υποστηρίξει ότι είναι εύκολο να χτιστεί.

Οι προκριματικές εκλογές στην Καλιφόρνια είναι προγραμματισμένες για τις 7 Ιουνίου και έως τότε αναμένεται να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη αναταραχή, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλής ανάμεσα στον λατινόφωνο πληθυσμό της πιο πολυπληθούς αμερικανικής πολιτείας –των 39 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ (Ted Cruz) και ο κυβερνήτης του Οχάιο Τζον Κάσιτς (John Kasich) υπολείπονται αρκετά από τον εκκεντρικό μεγιστάνα σε αριθμό εκλεκτόρων με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών. Το καλοκαίρι έρχεται.

Trump barricade 2016 04 29T210139Z 23341727 S1AETBFOFBAB RTRMADP 3 USA ELECTION TRUMP

Διαδηλωτές προσπαθούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό έξω από το ξενοδοχείο Hyatt στα προάστια του Σαν Φρανσίσκο, όπου ο Τραμπ έδωσε την κεντρική ομιλία στην πρεμιέρα του συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών της πολιτείας, την Παρασκευή 29 Απριλίου 2016 - Πηγή: REUTERS/Noah Berger TPX IMAGES OF THE DAY

Trump batons 2016 04 29T224505Z 651639604 S1AETBFXJTAB RTRMADP 3 USA ELECTION TRUMP

Άντρες της αστυνομίας χρησιμοποιούν γκλομπ για να απωθήσουν διαδηλωτές έξω από το συνέδρι των Ρεπουμπλικάνων στο Μπέρλινγκειμ, την Παρασκευή 29 Απριλίου 2016 - Πηγή: REUTERS/Noah Berger

Trump fuck 2016 04 29T224514Z 1705461341 S1AETBFXKCAA RTRMADP 3 USA ELECTION TRUMP

Διαδηλωτής, που αρνήθηκε να δώσει το όνομά του, κρατά ένα πόστερ για τον Ντόναλντ Τραμπ έξω από το ξενοδοχείο Hyatt, όπου είχε πρεμιέρα το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος της Καλιφόρνια, την Παρασκευή 29 Απριλίου 2016 - Πηγή: REUTERS/Noah Berger

ΔΗΜΟΦΙΛΗ