ΚΟΣΜΟΣ

Πορτογαλία: Δωρεάν πλέον στη Λισαβόνα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τους νέους και τους άνω των 65

Πορτογαλία: Δωρεάν πλέον στη Λισαβόνα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τους νέους και τους άνω των 65
ΑP Photo

Σχεδόν ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο της πόλης της Λισαβόνας ενέκρινε την πρόταση για δωρεάν πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς των νέων έως 18 ετών, των φοιτητών έως 23 ετών και των πολιτών άνω των 65 ετών.

Η απόφαση ανακοινώθηκε από το Δήμαρχο Κάρλος Μοέδας, ο οποίος ελπίζει ότι αυτή η κίνηση θα ενθαρρύνει τους πολίτες να χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ και όχι τα αυτοκίνητά τους.

«Αυτό το βήμα είναι κοινωνική δικαιοσύνη. Είναι δικαιοσύνη για εκείνους που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο και να τον κάνουν ένα καλύτερο μέρος, ώστε να συνεχίσουμε να έχουμε έναν πλανήτη πάνω στον οποίον μπορούμε να ζήσουμε. Είναι ένα μέτρο για να γίνει η ζωή των ανθρώπων καλύτερη», είπε ο Μοέδας.

Το μέτρο αναμένεται να αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο για τους πολίτες άνω των 65 ετών που είναι μόνιμοι κάτοικοι της πόλης. Για τους νέους θα αρχίσει να εφαρμόζεται σταδιακά από το Σεπτέμβριο, ενώ τα παιδιά έως 12 ετών έχουν ήδη δωρεάν πρόσβαση στο σύστημα από το 2017.

@ΑP Photo

Η Λισαβόνα είναι μια πολύ όμορφη πόλη και σε σημεία της ιδανική για περπάτημα, όμως η κλίση της σε άλλα σημεία και τα πολλά σκαλοπάτια κάνουν δύσκολη τη μετακίνηση για τους πιο μεγάλους σε ηλικία πολίτες ή όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Έτσι, η χρήση κάποιου μέσου είναι απαραίτητη.

Το δημοτικό συμβούλιο ελπίζει σταδιακά οι πολίτες να αφήσουν εντελώς τα αυτοκίνητά τους όταν μετακινούνται μέσα στην πόλη και να προτιμήσουν τα ΜΜΜ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ