ΚΟΣΜΟΣ

Νομικά αντίποινα κατά του Ίλον Μασκ ετοιμαζει η Twitter για την ακύρωση της συμφωνίας των 44 δισ.

Νομικά αντίποινα κατά του Ίλον Μασκ ετοιμαζει η Twitter για την ακύρωση της συμφωνίας των 44 δισ.
Η απόσυρση του Μασκ προκάλεσε «βουτιά» 6% στην τιμή της μετοχής της πλατφόρμας Patrick Pleul/Pool via AP, File

Την άμεση αντίδραση της εταιρείας Twitter επέφερε η ανακοίνωση της απόφασης του Ίλον Μασκ να αποσυρθεί από τη συμφωνία εξαγοράς της επικαλούμενος ουσιώδη παραβίαση πολλών διατάξεων της συμφωνίας.

Η ανακοίνωση ρίχνει τίτλους τέλους στη σεναριολογία για τη συμφωνία «μαμούθ», αφού ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ήρθε τον περασμένο Απρίλιο σε συμφωνία για την εξαγορά του Twitter αλλά στη συνέχεια την ανέστειλε έως ότου ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποδείξει ότι τα spam bots αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο του 5% των συνολικών χρηστών του.

Η απόσυρση του Μασκ προκάλεσε «βουτιά» 6% στην τιμή της μετοχής της πλατφόρμας.

Ο Μπρετ Τέιλορ. πάντως, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Twitter, ξεκαθάρισε χθες ότι η εταιρεία πρόκειται να κινηθεί νομικά, επιδιώκοντας να εφαρμοστεί η συμφωνία.

«Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter είναι αποφασισμένο να κλείσει τη συναλλαγή στην τιμή και τους όρους που συμφωνήθηκαν με τον κ. Μασκ και σχεδιάζει να κινηθεί νομικά για να επιβάλει τη συμφωνία συγχώνευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά σε tweet του την Παρασκευή, εκφράζοντας μάλιστα την πεποίθηση ότι θα υπάρξει δικαίωση στο δικαστήριο.

Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, η απόσυρση της προσφοράς του μεγιστάνα είναι απλώς μία ακόμη ανατροπή στην πολυτάραχη ιστορία της σχέσης του Μασκ με την ισχυρή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και ενδέχεται να προμηνύει μια τιτάνια δικαστική μάχη το επόμενο διάστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ