ΚΟΣΜΟΣ

Έφτιαξε τούνελ για να κλέψει μια τράπεζα - Όταν αυτό κατέρρευσε η αστυνομία τού έσωσε τη ζωή

Έφτιαξε τούνελ για να κλέψει μια τράπεζα - Όταν αυτό κατέρρευσε η αστυνομία τού έσωσε τη ζωή
Οι διασώστες χρειάστηκαν οκτώ ώρες για να απεγκλωβίσουν τον εγκλωβισμένο άνδρα, ο οποίος παραμένει υπό ιατρική παρακολούθηση CNNi

Ένας άνδρας που διασώθηκε από τα ερείπια μιας σήραγγας που κατέρρευσε στη Ρώμη κατηγορείται τώρα για μια -παρολίγον κινηματογραφική απόπειρα- ληστείας της διπλανής τράπεζας

Η τοπική αστυνομία δήλωσε την Παρασκευή ότι υποπτεύεται ότι ο άνδρας ήταν μέλος μιας συμμορίας τεσσάρων ατόμων που φέρεται να σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν τη ληστεία αυτό το Σαββατοκύριακο, όταν η ιταλική πρωτεύουσα θα ήταν σχετικά ήσυχη λόγω της αρχαίας ρωμαϊκής γιορτής του Φεραγκόστο που συμπίπτει με τον Δεκαπενταύγουστο.

Το γραφείο Τύπου της αστυνομίας των Καραμπινιέρων είπε στο CNNi ότι αστυνομικοί έφτασαν στη σήραγγα που κατέρρευσε την Πέμπτη, αφού έλαβαν αναφορές ότι ένας άνδρας είχε παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια.

Αμέσως μετά την άφιξή τους συνέλαβαν δύο άτομα που θεωρούνται ύποπτα ότι προσπάθησαν να φύγουν από την περιοχή με αυτοκίνητο και, ξεχωριστά, έναν τέταρτο άνδρα.

Οι διασώστες χρειάστηκαν οκτώ ώρες για να απεγκλωβίσουν τον εγκλωβισμένο άνδρα, ο οποίος παραμένει υπό ιατρική παρακολούθηση στο νοσοκομείο San Camillo της Ρώμης.

Η δικηγόρος των δύο αντρών που συνελήφθησαν στο αυτοκίνητο, είπε στο CNNi ότι το ζευγάρι κατηγορήθηκε για αντίσταση στη σύλληψη και δεν ήταν προς το παρόν υπό έρευνα για άλλα εγκλήματα.

Είπε ότι οι δύο άνδρες αρνήθηκαν την σχέση τους με τον άνδρα που διασώθηκε από τα ερείπια αλλά υποστήριξαν ότι περνούσαν στην περιοχή «κατά τύχη» όταν ένας άνδρας τους ζήτησε βοήθεια και τους πήγε σε ένα κενό κατάστημα που στέγαζε την είσοδο της σήραγγας.

Μόλις συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί, κάλεσαν διασώστες πριν φύγουν από το σημείο, πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ