ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Νέα αναβολή της επικύρωσης του Ευρωπαϊκου Μηχανισμού Σταθερότητας

Ιταλία: Νέα αναβολή της επικύρωσης του Ευρωπαϊκου Μηχανισμού Σταθερότητας
Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, δήλωσε ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας αποτελεί θεσμό «που διέρχεται κρίση» ΑΠΕ - ΜΠΕ / EPA / ETTORE FERRARI ITALY OUT

Την πρόθεση για εκ νέου αναβολή της υποχρέωσης επικύρωσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας γνωστοποίησε δια στόματος, Τζανκάρλο Τζορτζέτι, η Τζόρτζια Μελόνι.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Οικονομικών Τζανκάρλο Τζορτζέτι, διατύπωσε την πρόθεση του να αναβάλλει την επικύρωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, αναφέροντας, στη Βουλή της Ρώμης ότι «Γνωρίζουμε ότι η χώρα μας έχει αναλάβει την σχετική υποχρέωση και ότι έως τώρα όλες οι άλλες χώρες προχώρησαν στην επικύρωση, αλλά υπό το φως των στοιχείων που ανταποκρίνονται στην σημερινή πραγματικότητα, προκύπτει η ανάγκη, πριν ληφθεί η απόφαση επικύρωσης ή μη επικύρωσης, να υπάρξει μια ευρεία συζήτηση στο κοινοβούλιο».

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Οικονομικών, προσπαθώντας να αιτιολογήσει την εν λόγω πρόθεση, επισήμανε ότι «πρόκειται για ένα θεσμό που διέρχεται κρίση και ο οποίος, προς το παρόν, βρίσκεται σε αναζήτηση έμπνευσης», ενώ αποδίδει τον σκεπτικισμό απέναντι στο θεσμό εν μέρει και σε δική του ευθύνη.

Η ανωτέρω πολιτική κατεύθυνση αποτελεί αποτέλεσμα των αντικρουόμενων αντιλήψεων που υφίστανται στο εσωτερικό της κυβέρνησης της Τζόρτζια Μελόνι. Από τη μία πλευρά, η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι τάσσεται υπέρ της επικύρωσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ενώ από την άλλη η ακροδεξιά τάση του κυβερνητικού συνασπισμού που απαρτίζεται από τη Λέγκα και τα Αδέλφια της Ιταλίας διατυπώνει σοβαρές επιφυλάξεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ