ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Κορέα: Πυρκαγιά νότια της Σεούλ - Τουλάχιστον έξι οι νεκροί

Νότια Κορέα: Πυρκαγιά νότια της Σεούλ - Τουλάχιστον έξι οι νεκροί
Η πυρκαγιά προκλήθηκε όταν λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό στο σκεπαστό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Γκουατσεόν Screen grab / Top Disaster / Twitter

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες επιπλέον τραυματίστηκαν σε πυρκαγιά, που ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (29/12), σε σκεπαστό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Γκουατσεόν, νότια της Σεούλ.

Ειδικότερα, το γύρο του διαδικτύου κάνουν στιγμιότυπα από την πυρκαγιά, στα οποία απεικονίζεται το σκεπαστό τμήμα ενός υπέργειου αυτοκινητοδρόμου –το οποίο καλύπτεται από ειδική ηχομονωτική κατασκευή προκειμένου να προστατεύονται τα γειτονικά κτίρια από τον θόρυβο της κίνησης των οχημάτων- να τυλίγεται στις φλόγες.

Τα αυτοκίνητα δυσκολεύτηκαν να διαφύγουν από το σημείο όταν ακούστηκε η έκρηξη και ξέσπασε η πυρκαγιά λόγω αυξημένης κίνησης, σύμφωνα με δηλώσεις αυτόπτη μάρτυρα στο τηλεοπτικό δίκτυο YTN.

Σύμφωνα με πληροφορίες που παραχώρησε αξιωματικός της πυροσβεστικής στο Γαλλικό Πρακτορείο, η πυρκαγιά προκλήθηκε όταν λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό στο σκεπαστό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Γκουατσεόν. Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα, αλλά οι πυροσβεστικές αρχές την έθεσαν υπό έλεγχο.

Συμπλήρωσε δε, ότι «πραγματοποιούμε έρευνες στο εσωτερικό του τμήματος αυτού για την περίπτωση που υπάρχουν άλλα θύματα». Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, 37 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ