ΚΟΣΜΟΣ

Έντουαρντ Νόρτον: Είναι συγγενής με την αληθινή Ποκαχόντας - Πώς το ανακάλυψε

Έντουαρντ Νόρτον: Είναι συγγενής με την αληθινή Ποκαχόντας - Πώς το ανακάλυψε
«Αυτό απλώς σε κάνει να συνειδητοποιήσεις πόσο μικρό… κομμάτι της όλης ανθρώπινης ιστορίας είσαι», ανέφερε ο Νόρτον AP/Andrew Medichini

Με μία απίστευτη ανακάλυψη ήρθε αντιμέτωπος, ο Αμερικανός ηθοποιός Έντουαρντ Νόρτον, καθώς έπειτα από ένα επεισόδιο της σειράς «Finding Your Roots», που ασχολείται με τις προγονικές ιστορίες των διασημοτήτων, κατάλαβε πως η πραγματική Ποκαχόντας είναι η 12η προγιαγιά του.

Η Ποκαχόντας, που στην συνέχεια έγινε μυθική ηρωίδα σε διάφορες ταινίες, ήταν η ρομαντική κόρη ενός ιθαγενούς αρχηγού του 17ου αιώνα, η οποία είχε παντρευτεί έναν άποικο της Βιρτζίνια, τον Τζον Ρόλφ.

Ο ιστορικός και παρουσιαστής της σειράς, Χένρι Λούις Γκέιτς Τζούνιορ, επιβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη μακροχρόνια οικογενειακή «φήμη» είναι πραγματικότητα, λέγοντας στον Νόρτον πως, «υπάρχουν αδιαμφισβήτητα γραπτά «ίχνη» τα οποία σας συνδέουν με την 12η προγιαγιά και τον προπάππο σας, Τζον Ρόλφ και Ποκαχόντας»

Σύμφωνα με τον Γκέιτς, το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 5 Απριλίου 1614 στο Τζέιμσταουν της Βιρτζίνια, την εποχή που ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ ήταν ακόμη ζωντανός. Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχουν έγγραφα που αποκαλύπτουν ότι η Ποκαχόντας πέθανε τρία χρόνια αργότερα στο Gravesend της Αγγλίας, ενώ ο Ρόλφ πέθανε γύρω στον Μάρτιο του 1622.

«Αυτό απλώς σε κάνει να συνειδητοποιήσεις πόσο μικρό… κομμάτι της όλης ανθρώπινης ιστορίας είσαι», ανέφερε ο Νόρτον μετά την αποκάλυψη.

Σύμφωνα με τον θρύλο, η Ποκαχόντας υποδέχτηκε τους Άγγλους αποίκους στις σημερινές ΗΠΑ στις αρχές του 17ου αιώνα, και έσωσε τη ζωή του καπετάνιου Τζον Σμιθ, σταματώντας την εκτέλεσή του βάζοντας το κεφάλι της πάνω στο δικό του.

Η εκπομπή, αποκάλυψε επίσης ότι ο τρίτος προπάππους του Νόρτον, ο Τζον Γουίνστεντ, ήταν ιδιοκτήτης μιας οικογένειας σκλάβων, μεταξύ των οποίων ήταν ένας 55χρονος άνδρας, μια 37χρονη γυναίκα και πέντε νεαρά κορίτσια, ηλικίας 4, 6, 8, 9 και 10 ετών.

Ο 53χρονος Νόρτον, που υποστηρίζει ότι είχε ερευνήσει τη δική του καταγωγή πριν από την εμφάνισή του στο «Finding Your Roots», εξέφρασε ότι αυτό το κομμάτι της ιστορίας δεν του άρεσε.

Ερωτηθείς πώς είναι να βλέπεις ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει πως ο συγγενής του ήταν ιδιοκτήτης σκλάβων, ο ηθοποιός αναφέρει: «Η σύντομη απάντηση είναι ότι αυτά τα πράγματα είναι άβολα. Και θα πρέπει να νιώθεις άβολα μαζί τους».

«Δεν είναι μια κρίση για εσάς στη ζωή σας, αλλά είναι μια κρίση για την ιστορία αυτής της χώρας και πρέπει πρώτα και κύρια να την αναγνωρίσετε και μετά να την αντιμετωπίσετε» ανέφερε επίσης συνεχίζοντας, «όταν διαβάζεις «σκλάβος οκτώ ετών» θέλεις απλώς να πεθάνεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ