ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αυτά είναι τα θύματα του μακελάρη στην πανεπιστημιούπολη του Μίσιγκαν

ΗΠΑ: Αυτά είναι τα θύματα του μακελάρη στην πανεπιστημιούπολη του Μίσιγκαν
Τέσσερις ακόμη φοιτητές χρειάστηκε να υποβληθούν σε χειρουργείο CNNi/Clawson Public Schools/Family Photo/Phi Delta Theta

Τις ιστορίες των τριών θυμάτων του ενόπλου που άνοιξε πυρ στo Ιστ Λάνσινγκ, στην πανεπιστημιούπολη του Μίσιγκαν την Τρίτη (14/2), αναδεικνύει το CNNi

Ο δράστης αυτοκτόνησε μετά τη δολοφονική του επίθεση. Πέντε ακόμη μαθητές νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τι γνωρίζουμε για τα θύματα;

  • Alexandria Verner

Η Αλεξάντρια Βέρνερ, όπως την περιέγραψε ο διευθυντής του σχολείου στο οποίο φοιτούσε μέχρι το 2020, κ. Σελλενμπαρκερ, ήταν μια εξαιρετική μαθήτρια και αθλήτρια.

«Η απώλειά της για αυτή την μικρή κοινότητα, είναι μεγάλη. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να συνέλθουμε, όμως ήταν μεγάλο δώρο το γεγονός ότι είχαμε την ευκαιρία να την γνωρίσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην διευθυντής της.

Σε γράμμα το οποίο δημοσίευσε ο Σελλενμπάρκερ στην τοπική κοινότητα, με το οποίο ενημέρωσε για τις συνθήκες θανάτου της μαθήτριας, έγραφε «η Άλεξ ήταν ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο. Ήταν μια μαθήτρια με απίστευτες δεξιότητες, αθλήτρια, ηγετική φυσιογνωμία και ένας άνθρωπος με υποδειγματική ευγένεια», ενώ συμπλήρωσε πως «οι γονείς της και τα αδέρφια της θρηνούν, όμως αισθάνονται την υποστήριξη της κοινότητάς μας».

  • Brian Fraser

Ο Φρέιζερ ήταν δευτεροετής φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, ο οποίος είχε καταγωγή από το Γκρός Πόιντ, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Ντιτρόιτ. Μόλις δύο χρόνια πριν, το 2021 είχε αποφοιτήσει από το σχολείο «Grosse Pointe South High School», σύμφωνα με τον επιθεωρητή της περιοχής Jon Dean.

Ο Φρέιζερ υπηρέτησε ως πρόεδρος του τομέα «Beta» της αδελφότητας του Μίσιγκαν «Phi Delta Theta».

Με ανακοίνωση που δημοσίευεσε η αδελφότητα αποχαιρέτησε το μέλος της δηλώνοντας, ότι ο άτυχος νεαρός «ήταν ηγέτης και σημαντικός φίλος με την ελληνική κοινότητα και τους ανθρώπους με τους οποίους συνυπήρχε στην πανεπιστημιούπολη».

  • Arielle Anderson

Η Άντερσον, η οποία βρισκόταν στο 1ο έτος στο Μίσιγκαν, ήταν επίσης από το Γκρός Πόιντ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ήταν μαθήτρια στο «Grosse Pointe North High School, από όπου και αποφοίτησε το 2021.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου αναφερόμενος στο θάνατο των νεαρών δήλωσε «πώς είναι δυνατόν να συνέβη μια τέτοια πράξη παράλογης βίας που καμία θέση δεν έχει στην κοινωνία μας και πόσο μάλλον στο σχολείο;».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον επικεφαλής ιατρό στο νοσοκομείο «Sparrow», Ντένι Μάρτιν, τέσσερις από τους πέντε τραυματισμένους μαθητές από τον πυροβολισμό χρειάστηκαν χειρουργική επέμβαση.

CNN / Christina Zdanowicz and David Williams: She was "everything you' d want your daughter or friend to be." Here’s what we know about the Michigan State University shooting victims

ΔΗΜΟΦΙΛΗ